banner29

Başakşehir’de Afetlere Karşı Bilinçlenmeye Engel Yok

Başakşehir Belediyesi, Beyaz Baston Körler ve Güvenlik Haftası kapsamında görme engelliler ve ailelerine yönelik deprem ve afet bilinci eğitim programı düzenledi. Katılımcılar, Braille alfabesi ile hazırlanan sertifikalarını Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu’nun elinden aldı.

Başakşehir’de Afetlere Karşı Bilinçlenmeye Engel Yok

Başakşehir Belediyesi’nin ilçe sakinlerini afetlere karşı bilinçlendirmek amacıyla kurduğu Başakşehir Arama Kurtarma Afet Yönetimi (BAŞAKAY) tarafından Kayaşehir Kültür ve Yaşam Parkı'nda düzenlenen eğitime, görme engelli vatandaşlar ve aileleri katıldı. Temel afet bilinci eğitmeni Büşra Aksoy, deprem ve afet yönetimi konusundaki bilgilerini katılımcılarla paylaştı. Aynı zamanda BAŞAKAY gönüllüsü olan Aksoy, deprem acil durum planı ve acil durum çantasının yanı sıra deprem sırasında, anında ve sonrasında yapılması gerekenler ile tahliye ve toplanma alanları gibi konularda eğitim verdi.

Başkan Kartoğlu’ndan müjde

Eğitim programına katılan Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, engelli vatandaşlara yönelik faaliyetlere önem verdiklerini ifade etti. Görme engelliler için bir de müjde veren Başkan Kartoğlu, “Başakşehir Millet Kıraathanesi’nde görme engelliler için kolay erişilebilir bir Braille yazıcısını yakında hizmete alacağız. Tüm görme engelli vatandaşlarımızı bu hizmetten faydalanmaya davet ediyorum. Ayrıca görme engellilerin kitaplara erişimini kolaylaştırmak için hayata geçirdiğimiz ‘Senin Sesin, Benim Kitabım’ projesine komşularımızın destek olmasını istiyorum” diye konuştu.

Sertifikalar Braille alfabesi ile hazırlandı

Eğitim sonunda görme engelliler ve ailelerine, Braille alfabesi ile hazırlanan deprem ve afet bilinci eğitimi sertifikaları Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu tarafından takdim edildi. Katılımcılar daha sonra Kayaşehir Kültür ve Yaşam Parkı’nda bulunan Deprem Simülasyon Merkezi’ni de ziyaret ederek 7,4 büyüklüğündeki deprem deneyimleme fırsat buldu.

KAYNAK:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Güncelleme Tarihi: 05 Kasım 2021, 09:17

Hüseyin ÇETİNER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35