banner32

Başakşehir’de 23 Nisan Coşkuyla Kutlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 93. Yıldönümü Başakşehir’de düzenlenen etkinliklerde, coşkuyla kutlandı. Kutlama Törenine Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, İlçe Kaymakamı Cevdet Can, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Baltacı, İlçe Emniyet Müdürü Murat Başıbüyük, Garnizon Komutanı Üsteğmen Adem Yeşilkaya, Şube Müdürleri, Siyasi Parti ve STK Temsilcileri katıldı.

Başakşehir’de 23 Nisan Coşkuyla Kutlandı
 Bahçeşehir tören alanında gerçekleşen törende, ilçe okullarının folklor ve modern dans gösterileri ilgiyle izlendi. 23 Nisan Kutlamaları kapsamında ayrıca, Bahçeşehir Kültür ve Sanat Merkezi (BKSM)’de ise “Zümrüd-ü Anka” çocuk tiyatro oyunu sergilendi.

23 Nisan bu ülke için dönüm noktasıdır

Çok sayıda öğretmen, öğrenci ve Başakşehirlinin katıldığı 23 Nisan kutlamaları İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Baltacı ve Siyasi Parti Temsilcileri, STK Temsilcilerinin Atatürk Anıtına çelenk koyması ile başladı.

Program, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Baltacı’nın günün anlam ve önemini belirten konuşması ile devam etti. Baltacı “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bu ülke için dönüm noktasıdır. Bu bayram, Ulu önder Atatürk’ün siz çocuklara verdiği değeri göstermektedir. Bize düşense Atamızın aziz hatırasına saygı göstermek, değerlerini gelecek kuşaklara aktarmaktır. Milli bayramlarımız ülke olarak tasada, kıvançta birlik olduğumuz günlerdir. Bir zamanlar herkes çocuktu. Osmanlı İmparatorluğunun kurucusu Orhan Gazi, İstanbul’u fet etmiş Fatih Sultan Mehmet, Peygamber Efendimiz (S.V), Yunus Emre, Hacı Bektaş Veli de çocuktu. Dünün çocukları büyüyüp, güzel işler başardılar. ” dedi.

Milli Eğitim Müdürü Baltacı geleceğin büyükleri çocuklarımızı yetiştirirken anne-babalara büyük sorumluklar düştüğünü vurgulayarak “Çocuklarımızı tarihini bilen, ufku geniş bireyler olarak yetiştirmek için biz büyükler var gücümüzle çalışmalıyız” dedi.

Öğrencilerin gösterileri beğeni topladı

Programda, öğrencilerin günün anlam ve önemini belirten konuşmaların yanı sıra, İlçe genelinde yapılan kompozisyon, şiir ve resim alanında dereceye giren öğrenciler şiirlerini okudu.

İlçe okulu öğrencilerin halk oyunları ve modern dans gösterileri renkli görüntülere sahne olurken, Başakşehir Abdi İbrahim Ortaokulu Orkestrasının müzik gösterileri beğeni topladı.

Öğrenciler, ödüllerini Başkan Mevlüt Uysal’ın elinden aldı

Kutlama Töreninde; İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün ilçe genelinde düzenlediği “23 Nisan Benim Bayramım” temalı şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Şiir dalından dereceye giren öğrenciler ise ödüllerini Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın elinden aldı. İlçe Kaymakamı Cevdet Can, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Baltacı, İlçe Emniyet Müdürü Murat Başıbüyük, Garnizon Komutanı Üsteğmen Adem Yeşilkaya’da dereceye giren öğrencilere ödüllerini takdim etti.

Ödül töreninde ayrıca; 2012-2013 dönemi “23 Nisan Koşusu”nda dereceye giren öğrencilerde kupaları verildi.

Başkan Mevlüt Uysal öğrencilerin Bayramını kutladı

Tören alanında bulunan öğrencilerin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlayarak, sohbet eden Başkan Mevlüt Uysal öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kutlama töreninden sonra Başkan Mevlüt Uysal, İlçe Kaymakamı Cevdet Can, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Baltacı ile birlikte Şube Müdürleri ve öğretmenlerle bir araya gelerek öğle yemeği yedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35