banner32

Başakşehir yolları açık

Başakşehir Belediyesi ağır kış şartlarının etkili olduğu ilçede, ilgili birimlerinin özverili çalışmaları ile bölge yollarının açık kalması için etkili çalışmalar yürütüyor.

Başakşehir yolları açık
 Başakşehir Belediyesi, kış aylarında yoğun kar yağışı alan ilçede günler öncesinde başlattığı hazırlık çalışmaları ile vatandaşların ve araçların olumsuz etkilenmemesi için 7/24 çalışıyor. Başakşehir Belediyesi; Fen İşleri, Park ve Bahçeler, Temizlik İşleri, Destek Hizmetler Müdürlüğü ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü ekipleri Başakşehir Belediyesi İletişim Koordinasyon Merkezi (BİKOM)’un koordinatörlüğünde vatandaşlardan gelen ihbar, talep ve şikayetlere anında cevap veriyor. Başakşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ilçe genelindeki mahallelerde 46 kar küreme ve tuzlama aparatlı araçları, 18 transit araçları ile ana ve ara yolların açık kalmasını sağlıyor. Müdürlük bünyesinde 16 elle tuzlama ekibi, 13 adet jcb iş makinesi, 3 adet greyder,2 adet ekskavatör, 1 adet kombine kanal açma aracı, 40 adet saha takip aracı karla mücadele için çalışıyor. Ekipler yoğun kar yağışında etkili ve hızlı müdahele amacı ile üç bölgeye ayrıldı. Birinci bölge olarak Başakşehir, ikinci bölge Bahçeşehir üçüncü bölge ise Olimpiyat Lojistik destek merkezi, Güvercintepe olarak belirlendi. Ekipler böylelikle belirlenen noktalardan olay yerine ulaşım ve müdahalede hız kazanmış oluyor.

 

Kışla koordineli çalışma


Kış çalışmalarına katılan Park ve Bahçeler Müdürlüğü vatandaşların kış aylarını rahat ve sorunsuz geçirebilmeleri için Fen İşleri Müdürlüğü kontrolünde, araç ve personel yardımlarında bulunarak destek veriyor. Müdürlük ayrıca gece ve gündüz ekibi olmak üzere 32 kişilik personelle tuzlama çalışmalarına katkı sağlıyor.

 

Zabıta Müdürlüğü ise ekipleriyle trafiğin seyrini kolaylaştırarak, yollarda oluşabilecek olumsuzlukları merkeze ileterek destek sağlıyor. Merkeze ulaştırılan bilgiler hızla Fen İşleri Müdürlüğüne iletilerek, sorunlu alana müdahale ediliyor. Karla mücadele çalışmalarına katılan diğer bir müdürlük olan Temizlik İşleri Müdürlüğü de vatandaşların özelikle metro, otobüs durakları, sağlık ocakları, AVM’lerde kar yağışından olumsuz etkilenmesi için çalışmalar yürütüyor. Hastaneler, sağlık ocakları, camilerin etrafında kar küreme ve temizleme çalışmaları yürüterek destek sağlıyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35