banner29

Başakşehir ve Küçükçekmece'de 44 kilo 850 gram eroin

İstanbul'un Başakşehir ve Kücükçekmece ilçelerinde düzenlenen uyuşturucu operasyonlarında, 44 kilo 850 gram eroin, 5 kilogram afyon sakızı, 400 gram esrar ve uyuşturucudan elde edildiği öne sürülen 60 bin 520 avro ele geçirildi. Olayla…

Başakşehir ve Küçükçekmece'de 44 kilo 850 gram eroin
İstanbul'un Başakşehir ve Kücükçekmece ilçelerinde düzenlenen uyuşturucu operasyonlarında, 44 kilo 850 gram eroin, 5 kilogram afyon sakızı, 400 gram esrar ve uyuşturucudan elde edildiği öne sürülen 60 bin 520 avro ele geçirildi. Olayla ilgili gözaltına alınan 15 kişi tutuklandı.

Uluslararası düzeyde uyuşturucu kaçakçılığı yapan kişilere yönelik çalışmalarını sürdüren İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Başakşehir'de izlemeye aldıkları bir otomobil kiralama şirketi ile bazı adreslere yönelik eş zamanlı operasyon düzenleyerek, suç örgütünün elebaşı konumunda olan Mustafa S. ile Asım A, Barış B, Mehmet K, Selahattin K, İsmail İ, İlyas P. ve Arnavutluk uyruklu İsmail A'yı gözaltına aldı. 

Bu kişilerin üzerlerinde ve bulundukları yerlerde yapılan aramalarda, 40 kilo 350 gram eroin, uyuşturucu satışından elde edildiği düşünülen 60 bin 520 avro, 1100 TL, 2 adet ruhsatsız tabanca ile bu silahlara ait fişekler ele geçirildi. 

Şubede sorguları yapılan bu kişilerin, yurt dışından elde ettikleri eroini Kosova üzerinden Avrupa ülkelerine göndermek istediklerini söyledikleri belirtildi. 

Bu arada bazı kişilerin yurt dışına uyuşturucu sevkıyatı yapacağı yönündeki ihbarları değerlendiren polis, Küçükçekmece'de izlemeye aldığı bazı adreslere operasyon düzenleyerek, uyuşturucu madde satıcısı Murat A. ile Arnavutluk uyruklu alıcıları Olti M, oğlu Argon M, Ahmet C, Nasrettin D, Yaşar A. ve Güler A'yı gözaltına aldı. 

Bu kişilerin üzerlerinde ve bulundukları adreslerde yapılan aramalarda, 4 kilo 500 gram eroin, 5 kilogram Afyon sakızı, 400 gram esrar ile 1 adet hassas terazi ele geçirildi. 

Polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 15 kişi, tutuklanarak cezaevine konuldu. (AA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35