banner25

Başakşehir Stad İnşaatı Başladı

Başakşehir Stadı'nın inşaatı başladı. Başakşehir 4. etapta İETT duraklarının arkasında başlayan inşaat ile ilçenin bir spor kenti olma yolunda da önemli bir mesafe kat edildi.

Başakşehir Stad İnşaatı Başladı
Büyükşehir Belediyesi Spor tesislerinin yan tarafında başlatılan temel kazma ve yol inşaatları sürecinin sonunda Başakşehir yeni stadına kavuşacak.

Komplekste Neler Var?


37.925m2 inşaat alanı üzerinde planlanan ve yaklaşık 15 000 seyirci kapasiteli stadın yanında üç ayrı nizami antrenman sahası da yer alacak. Spor kompleksinin içinde birde alışveriş merkezi yapılacak.

Yaklaşık 20 bin metrekare oyun sahasının yer alacağı spor kompleksinde fitness center, karate, tekvando, judo ve güreş sporlarının da yapılacağı salonlar yer alacak. Ayrıca, Türkiye genelindeki müsabakalarda, İstanbul’a gelen sporcuların zorluk yaşamaması için 48 odalı 144 yatak kapasiteli konaklama tesisi ile yapılarak, sporcuların tesisten faydalanmaları sağlanacak.

Başakşehir'in yürüme mesafesinde devam eden stad tamamlandığında ilçeye sosyal ve kültürel anlamda kazanımlar sağlayacak. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35