banner32

Başakşehir Söyleşileri, Taşgetiren ile başladı

Başakşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Başakşehir Söyleşileri’ Yazar, Gazeteci Ahmet Taşgetiren’in katıldığı programla başladı. Taşgetiren, yaşanan son siyasi ve sosyal gelişmeler ekseninde Türkiye ve Arap Ortadoğu coğrafyasının sıcak gündemini yorumladı.

Başakşehir Söyleşileri, Taşgetiren ile başladı
Başakşehir Emin Saraç Kültür Merkezi’nde düzenlenen söyleşiye Başakşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Basri Akdemir’in yanı sıra çok sayıda Başakşehirli katıldı.
 
Türkiye’ye mısırdan ders al, denmiştir

Yazar, Gazeteci Ahmet Taşgetiren, söyleşisine Mısır’da ki darbe girişimini anlatarak başladı, “Tunus, Mısır’ı gördü ibret aldı. Laik kesimin ofsaytan gol atmasına izin verdi. Mısır’da darbeden önce demokrasi işledi. Mursi’nin iktidarını devirmek için askere emir verildi. Amerika, Sisi’nin Mısır’da demokrasiyi korumak için darbe yaptığını ilan etti. Amerika, kendi politikalarına uygun olduğu için darbeyi demokratik eylem gibi gösterdi. Suriye’deki topluluklarda Mısır’dan ibret almadılar, onun içinde Suriye’nin başına bugün yaşanan hadiseler getirildi. Türkiye’ye de bu söyleniyor. Bizim istediğimiz çerçevede hareket etmezsen sana da her türlü zorluğu yaşatırız, Ortadoğu’da senin alanını daraltırız, PKK’yı başına bela ederiz, diyorlar. Suriye’deki durumu yönlendirecek güç kullanamadığınız içinde siz adeta kendi çevreleriniz tarafından bile eleştirilir noktaya gelebiliyorsunuz. Bizler fesadın arkasındaki gerçek güçleri görmüyoruz, bölgemizde oynana oyunu görmüyoruz, sıranın bize geleceğini görmüyoruz.
 
‘28 Şubat yerli bir operasyon değildir’

Yaşananların bir partinin siyaseti ile alakalı olmadığını belirten Taşgetiren sözlerini şöyle sürdürdü, “Türk medyasının joker isimleri AK Parti tek başına iktidara gelirse Türkiye kan gölüne döner, diyorlar. Ne isteniyor? Ak Parti tek başına iktidara gelmesin. Tunus’ta, Suriye’de, Mısır’da, Filistin’de olanla Türkiye’de olanlar birbiriyle bağlantılıdır. Bütün Ortadoğu’da olup biteni bu bütünlük içerisinde görmek zorundayız. Türkiye kendi sistemini restore etmeye çalışan bir ülkedir. 27 yıl batıya endeksli yeni bir toplum üretilmek istenmiş. Ben bu döneme hormonlu toplum dönemi, diyorum. 27 yıl kişiliklerle oynanmıştır, ezanı ile oynanmıştır ama buna karşı bir toplum direnci oluşmuştur.
 
Millet, 100 yıl devletini restore etmeye çalıştı. Devlet, uzun yıllar halkını eğitilmesi, bilinçlendirilmesi, doğruların öğretilmesi gereken varlık gözü ile baktığını söyleyen Ahmet Taşgetiren, “Birçok devlet adamı devleti restore etmeye çabaladı. Türkiye’nin iç düzeni Dünya’daki güç odaklarını ilgilendiren de bir düzendir. Bu güç odakları 28 Şubat’ı getirdi. 28 Şubat yerli bir operasyon değildir. Amerika’nın, Avrupa’nın dahil olduğu bir sistem tarafından gerçekleştirilmiştir” dedi.
 
‘Türkiye’nin yürüyüşünü devam ettirmesi lazım’

Demirel’in ‘Türkiye’nin uçağı kalkış noktasına geldiğinde başına vuruyorlar’ sözünü hatırlatan Taşgetiren, meselenin inanç olayı olmadığını belirtti, “Batı, Türkiye’nin eksenini değiştirmek isteyen her kişinin ve oluşumun önünü kesti. Erbakan’ın önünü D8 nedeni ile kestiler. Ecevit, Afyon’da haşhaş ekiminde Amerikan ambargosunu reddettiği için topa tutuldu. Demirel, ‘Türkiye’nin uçağı kalkış noktasına geldiğinde başına vuruyorlar, diyor. Türkiye öncelikli politikanız olur ve o önceliğiniz uluslararası güç odaklarının Türkiye’ye ilişkin kodları ile çelişirse sizin laik olmanıza, dinci olmanıza bakmazlar. İran Amerika ile buluşuyor, çünkü İran Amerika’nın beklentilerine uygun hareket etti. Batı bununla da yetinmeyip içinizdeki güçleri de size karşı kullanabiliyor. İslam dünyasına çizilen paranteze razı mı olmalıyız? Amerika ne der acaba diyen politikalar mı gütmeliyiz? Türkiye’nin Tunus olmaması, Suriye olmaması gerekiyor. Olay ferdi olay değildir. Olay Tayyip Erdoğan ya da Ak Parti olayı, inanç olayı değildir. İslam Dünyası’ndaTürkiye’nin yürüyüşünü devam ettirmesi lazımdır.
 
Katılımcıların sorularını da yanıtlayan Taşgetiren'e Başakşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Basri Akdemir katılımlarından dolayı teşekkür ederek çiçek takdim etti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35