banner25

Başakşehir Söyleşileri sezonu şiirle tamamladı

Sene boyunca farklı konu ve konukları ilçe sakinleri ile buluşturan Başakşehir Belediyesi Kültür Sanat Söyleşileri ‘Vatan Bizimdir’ şiir programı ile sezonu tamamladı.

Başakşehir Söyleşileri sezonu şiirle tamamladı
  

Peygamber Efendimizi en güzel anlatan naatlardan biri olan ‘Yağmur’ şiirinin yazarı Şair, Yazar, Akademisyen Prof. Dr. Nurullah Genç ve Bestekâr Aykut Kuşkaya söyleşi programlarının sonuncusunda Başakşehirlilerle buluştu.

 

Ev sahipliğini Başakşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Basri Akdemir’in yaptığı gecede, Nurullah Genç’in okuduğu şiirlere Aykut Kuşkaya’da besteleri ve yorumuyla ses verdi. Başakşehir Emin Saraç Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programın ilk bölümünde Nurullah Genç; Muhammed İkbal, Mehmet Akif Ersoy, Mithat Cemal Kuntay, Faruk Nafiz Çamlıbel, Orhan Şaik Gökyay, Nazım Hikmet, Necip Fazıl, Yahya Kemal gibi büyük şairlerin vatan temalı şiirlerini okudu.

 

‘15 Temmuz’da milyonlar vatan bizimdir, dedi’

 

Nurullah Genç, “Yarınlar için kaygı taşımaya gerek yok. Çünkü Peygamberimiz neden inanmıyorlar, diye kaygılandığında, üzüldüğünde Allah (c.c) ‘Sen anlat anlatacağını, onların muhafızı değilsin, onların hesabını soracak olan biziz,’ diye buyuruyor. Biz hesap sorucu değiliz, biz ancak elimizden gelini yapar, anlatırız. Biz, kaygı taşımayız. Bunun için Mehmet Akif yüzyıl öncesinden bizlere şiirleriyle seslenmektedir. 15 Temmuz’da milyonlarca insan birden uyandı, meydanlara çıktı ve vatan bizimdir, dedi. Bu topraklarda vatanını savunmak için milyonlarca vatansever can verdi. Biz millet olarak silahı zulmetmek için değil, zulmü ortadan kaldırmak için taşırız. Bizim diğer milletlerle farkımız budur. Daha doğrusu toprak medeniyetinin, ateş medeniyetinden farkı budur. Toprak medeniyeti Hz. Adem’e, ateş medeniyeti ise şeytana uzanır. Birinin davası üstünlüktür, birinin davası tevazu, adalet ve hakkaniyettir. Bu topraklara neden Gül bahçesidir, biliyor musunuz? Çünkü bu topraklara gelip ufuk gösterenler bu toprakları gül bahçesine benzettiler. Çünkü Ertuğrul Gazi torunlarına vasiyet etti, İstanbul'u alın orayı gül bahçesine çevirin, dedi. Biz Orta Asya’dan neden buralara geldik? Allah'ın adını götürmek için, biz hiçbir mazlumun üzerine yürümedik.”

 

Nazım Hikmet’in şiirini okuyan Genç, şöyle devam etti, “Allah'a inanan mümin insan tek bir ağaç gibi hürdür. Ama bir orman gibi kardeşçesine yaşar. Camide omuz omuza, cemaat anlayışıyla omuz omuza yaşar. Bizim içimize sürekli Truva atları soktular. Son yaşadığımız 15 Temmuz hadisesi de bırakılmış Truva atının içerisinden hainlerin çıkışıyla gerçekleşti. Bu topraklara hep hain emellerle bakmaya devam edecekler, mühim olan bizim nasıl baktığımızdır.”

 

Program son bölümünde ise Nurullah Genç ve Aykut Kuşkaya birlikte sahne alarak Genç’e ait olan 15 Temmuz Marşı ve 15 Temmuz Destanı’nı seslendirdi.

 

Gece sonunda, Başakşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Basri Akdemir katılımlarından dolayı Nurullah Genç ve Aykut Kuşkaya teşekkür ederek, çiçek takdim etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35