banner29

Başakşehir Satranç İlçe Temsilciliği açıldı

Türkiye Satranç Federasyonu, satranç sporunun yaygınlaşması amacıyla yürüttüğü çalışmalar kapsamında Başakşehir’de ilçe temsilciliği açtı.

Başakşehir Satranç İlçe Temsilciliği açıldı
 1954 yılında kurulan Türkiye Satranç Federasyonu, satrancın daha da yaygınlaşması için çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Geçmişi başarılarla dolu olan federasyon, Başakşehir’deki satranç severler için İlçe Temsilciliği’ni hizmete açtı. TSF Başakşehir İlçe Temsilciliği’nin çalışmalarını ve hedeflerini Meltem Çetinkaya ile konuştuk.

 

Satranca dair her konuda hizmet veriliyor


25 yıllık satranç sporcusu olan İlçe Temsilcisi Meltem Çetinkaya, 2.Kademe Satranç AntrenörüGöreve geldiğinden bu yana İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Başakşehir Belediyesi ile çeşitli çalışmalar yaptıklarını belirten Çetinkaya şunları söyledi: “Artık Başakşehirliler satranç hakkında her şeyi bizden öğrenebilirler. Satranç eğitimi, sporcuların lisans çıkarma işlemleri, turnuvalara katılma, hakemlik ve benzeri konularda da bizlere başvurabilirler. Şu anda üç uzman eğitmenimizle faaliyetteyiz ama üye sayımız arttıkça bizler de daha geniş bir kadroya sahip olmayı hedefliyoruz.”

 

İlk turnuva 20-21 Ekim’de


4-18 yaş arası çocuk ve gençlere eğitim verdiklerini ve yetişkinler için de kurs açma hazırlıklarının sürdüğünü belirten Çetinkaya, ilçedeki lisanslı sporcuları seviyelerine göre turnuva ve yarışmalara yönlendirdiklerini vurguladı. 20-21 Ekim tarihlerinde Başakşehir Akşemsettin Ortaokulu’nda ‘Türkiye Satranç Federasyonu Başakşehir İlçe Birinciliği Satranç Turnuvası’ düzenleyeceklerini açıklayan Meltem Çetinkaya, “Bu turnuva sonunda Başakşehir Şampiyonunu belirleyeceğiz. Başakşehir’de yaşayan tüm lisanslı satranç oyuncularının -yaş sınırı olmaksızın- bu turnuvaya katılmasını bekliyoruz. Bu turnuva çok önemli, çünkü ilçe birinciliği turnuvalarına katılmayanlar Türkiye Satranç Şampiyonası’na katılamazlar” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35