banner32

Başakşehir Ramazan etkinlikleri başladı

Huzurla geçen günleri, rahmet dolu geceleriyle özlemle beklenen on bir ayın sultanı Ramazan Başakşehir’de maneviyatı yüksek bir coşkuyla başladı.

Başakşehir Ramazan etkinlikleri başladı
 Başakşehir Belediyesi tarafından Bahçeşehir ve Sular Vadisi’nde kurulan Ramazan etkinlik alanları ilk gün genci yaşlısı ile Başakşehirlileri ağırladı. İki bölgede kurulan stantlarda el sanatları ürünleri, yöresel lezzetler ve asırlık tatlar da ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.  Ziyaretçiler iftar sonrası bu stantları ziyaret ederek alışveriş yapabiliyor. Ramazan programları, bereketi ve sevinciyle yediden yetmişe herkesi kucaklıyor. Başakşehir Belediyesi’nin Ramazan etkinlik alanlarında çocuklarda unutulmadı. Çocuklar kendileri için özel hazırlanan şişme oyun alanlarında Ramazan’ın coşkusuna ortak oluyor. Alanlarda çocuklar için palyaçolar ve yüz boyama gibi birbirinden eğlenceli etkinlikler gerçekleştiriliyor.
 
Sokak İftarlarında Ramazan’ın bereketi paylaşılacak

Paylaşma ve dayanışma ayı Ramazan’a titizlikle hazırlanan Başakşehir Belediyesi bir ay boyunca ilçe mahallelerinde kurulacak olan sokak iftarlarında yaklaşık 50 bin kişiyi ağırlayacak.  İftar sofralarında mahalle sakinlerini buluşturacak olan belediye, düşük gelirli vatandaşların evlerine hem iftar, hem de sahurda sıcak yemek servisi yapacak.
 
Her akşam iki farklı camide teravihten önce Türkiye’nin önde gelen hocaları, 45 dakika sohbet verecek.  Sohbete katılan vatandaşlara çıkışta belediyenin ikramı olan lokum ve şerbet dağıtılacak.
 
Bilgievleri’de Ramazan etkinlik alanlarında

25 bin Başakşehirli çocuğa ev sahipliği yapan Başakşehir Belediyesi Bilgievleri’de Ramazan ayı boyunca Sular Vadisi’nde olacak. Öğrenciler yıl boyu edindikleri bilgi ve becerilerini her gece ilçe sakinlerinin beğenisine sunacak.
 
Vatandaş belediyeye anında ulaşıyor

Başakşehir Belediyesi geleneği bu senede bozmayarak etkinlik alanlarında kurulan stantlarında vatandaşla birebir iletişim kuruyor. Belediye’nin iletişim merkezi, Sosyal Hizmetler yetkilileri bu alanlarda Ramazan ayı süresinde vatandaşların; tavsiye, istek, talep ve şikâyetlerini tek tek dinleyecek. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35