banner25

Başakşehir, Millet Kıraathanesi’ni Çok Sevdi

Türkiye'nin en büyük millet kıraathanesi unvanına sahip Başakşehir Millet Kıraathanesi, Başakşehirli gençlerle dolup taşıyor. Gençlere hem araştırma hem de konforlu ders çalışma imkânı sunan kıraathanenin üye sayısı bir ayda 5 bin 656’ya ulaştı.

Başakşehir, Millet Kıraathanesi’ni Çok Sevdi

ürkiye'nin en büyük millet kıraathanesi unvanına sahip Başakşehir Millet Kıraathanesi, Başakşehirli gençlerle dolup taşıyor. Gençlere hem araştırma hem de konforlu ders çalışma imkânı sunan kıraathanenin üye sayısı bir ayda 5 bin 656’ya ulaştı. 

Türkiye'nin en büyük millet kıraathanesine ilgi her geçen gün çığı gibi büyüyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan ve Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu tarafından hizmete açılan Başakşehir Millet Kıraathanesi, Başakşehirli gençler tarafından çok sevildi.

Bir ayda 5 bin 656 üye 

Türkiye’nin ilk millet bahçelerinden Başakşehir Millet Bahçesi içinde kurulan ve Türkiye'nin en büyüğü olma özelliği taşıyan Başakşehir Millet Kıraathanesi, ilk bir ayında 5 bin 656 üye sayısına ulaştı. Özellikle hafta sonlarını Millet Kıraathanesi’nde geçirmeyi tercih eden gençler, hem araştırıyor hem de konforlu ders çalışma ortamında ödevlerini yapıyor.

100 bin kitaplık muhteşem kütüphane 

Başakşehirlilerin yanı sıra çevre ilçe sakinlerine de hizmet veren Başakşehir Millet Kıraathanesi bünyesinde oluşturulan kütüphanede, 60 bini basılı, 20 bini dijital, 18 bin sesli kitap, 102 tane de kabartmalı kitap olmak üzere yaklaşık 100 bin kitap yer alıyor. 

Ödünç kitap almak çok kolay 

Okumak, araştırmak ve bilgiye ulaşmak isteyenlerin Başakşehir’deki ilk tercihi haline gelen kütüphaneden ilk bir ayda 7 bin 163 kitap, okunmak üzere ödünç alındı. Ödünç kitap almak isteyenlerin öncelikle kimlikleriyle kayıt oluşturmaları gerekiyor. Kayıt oluşturan okuyucu, daha sonra Katalog Tarama Sistemi üzerinden aradığı kitaba kolayca ulaşabiliyor. Okuyucular, ödünç aldıkları kitapları en geç 15 günlük sürenin ardından teslim ediyor.

Türkiye’nin ilk millet bahçesinin ardından Türkiye’nin en büyük millet kıraathanesinin de Başakşehir’de olduğuna dikkat çeken Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, “Millet Kıraathanesi, Başakşehir’e çok yakıştı. Örnek bir projenin ilçemizde hayata geçirilmiş olmasından dolayı mutluyuz, gururluyuz. Görüyoruz ki, çocuklarımız bu mekânda kitap okuyor, ders çalışıyor ve kendilerini geliştiriyor. Burayı çocuklarımızla, gençlerimizle dolu görmek mutluluğumuzu artırıyor” diye konuştu.

Millet Kıraathanesi’nde, kütüphanenin yanı sıra seminer ve sergi salonları ile kafe, restoran ve mescit de yer alıyor. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35