banner29

Başakşehir, Mevlüt Uysal’la yola devam dedi

Başakşehir’in kurucu Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, 30 Mart 2014 Yerel yönetim seçimlerinde Saadet Partisinin eski oyunun çeyreği kadar oy alamaması neticesinde 29 Mart 2009 da ki oy oranı olan % 39' u 10 puan attrırarak yeniden başkan seçildi.

Başakşehir, Mevlüt Uysal’la yola devam dedi
Başakşehir’de 212.289 seçmen, 5 yıllık dönemi için Mevlüt Uysal’la yola devam dedi. Başakşehir’deki 682 sandığın 666’sının açıldığı İlçe’de, resmi olmayan sonuçlara göre oyların %50’den fazlasını alan Başkan Uysal, Başakşehir Belediye Başkanlığını kesinleştirdi.
 
‘İstanbul’da, Başakşehir’de bir rekora imza attık’

Seçim sonuçlarının büyük oranda netleşmesinin ardından, Ak Parti Başakşehir İlçe Başkanlığı önünde toplanan coşkulu kalabalığa seslenen Ak Parti Başakşehir İlçe Başkanı Ayhan Özgürel yaptığı konuşmada teşkilat çalışanlarına teşekkür etti, “İstanbul’da, Başakşehir’de bir rekora imza attık. Ne kadar uğraştılarsa, algıları değiştirmeye kalkıştılarsa başaramadılar, başaramayacaklar. Başakşehir’de hizmete, Ak Parti ile, Başkanımız Mevlüt Uysal’la devam etmeyi nasip ettiği için Rabbime çok şükürler ediyorum.”dedi.
 
‘Zaferimiz, bayramımız hayırlı olsun’

Başkan Uysal, Ak Parti Başakşehir İlçe Başkanlığı önünde partililere ve vatandaşlara hitaben yaptığı teşekkür konuşmasında ‘Zaferimiz hayırlı olsun. Bayramımız hayırlı olsun. İrademiz hayırlı olsun.’ sözleriyle başladı. Başkan Mevlüt Uysal, sözlerini şöyle sürdürdü, “Onlar vesayet dedi; siz milli irade dediniz. Onlar dışa bağımlılık dedi; siz tam bağımsız Türkiye dediniz. Onlar birilerine otorite dedi, siz yeni Türkiye dediniz. Dik duracağız, dikleşmeyeceğiz dedik. Tüm Türkiye dış güçlere, içerdeki hainlere, “biz buradayız ve size geçit vermeyeceğiz” dedi.
Vatandaşların tezahüratlarıyla sözlerine devam eden Başkan Uysal, Başakşehir’deki seçim sonuçlarını da değerlendirdi, emeği geçenlere teşekkür etti “Bugün biz de; bir kez daha Başakşehir’de oylarımızı çok ciddi manada artırarak yolumuza devam dedik. Bu önemli görevi şahsıma ve çalışma arkadaşlarıma bir kez daha veren Başakşehir halkına çok teşekkür ederim. Bazı ufak tefek aksaklıklar olsa bile bütün siyasi partilerimiz bu yarışı centilmenlikle son güne kadar taşıdılar. Onlara da burada teşekkür etmek istiyorum. Tabii, en önemli teşekkürü üç aydır gece gündüz demeden AK Partimizin başarısı için çalışan teşkilatımızın çok kıymetli üyeleri hak ediyor. Gençlik Kollarıyla, Kadın Kollarıyla, Ana Kadememizle, İlçe Başkanımız Ayhan Özgürel Beyefendi ile çok yoğun bir çalışma gerçekleştirdik. Hepsine ayrı ayrı bir kez daha teşekkür ederim. Emeklerimiz meyvesini verdi.”
 
‘Oylarınız ülkemiz üzerinde oynanan bütün karanlık oyunları bozdu’

Kullanılan oyların ülke için önemli olduğunun altını çizen Başkan Mevlüt Uysal: “Bugün verdiğiniz oylar iki önemli şeyi sağladı. Birincisi; sandıkta tecelli eden iradeniz Allah’ın izniyle ülkemiz üzerinde oynanan bütün karanlık oyunları bozdu. Biliyorsunuz millet iradesinin önünde Allah’ın izniyle hiçbir güç duramaz; kaybeder. İnanıyorum ki, bugün hem Başakşehir’de hem bütün Türkiye’de sandıktan çıkan tarihi mesaj milli irade düşmanlarına korku halkımıza güven verdi. İkincisi; siz bugün Başakşehir’de bir daha AK Parti diyerek insan odaklı hizmeti ve aydınlık bir geleceği seçmiş oldunuz. Yarından itibaren hem devam eden hizmetlerimiz hem de seçim sürecinde sözünü verdiğimiz projelerimiz birer birer hayata geçecek. Kimsenin endişesi olmasın. İnsanları AK Parti'ye oy veren, vermeyen diye ayırmadık; bundan sonra da ayırmayacağız. Çünkü bizim işimiz insanımıza, ilçemize, ülkemize hizmet üretmek.”
 
‘Seçim sonuçları yeni Türkiye’nin ihya ve inşası için bir fırsattır’

Sonuçlardan sonra taşkınlıklara mahal vermeden kutlamaların yapılması gerektiğini söyleyen Başkan Uysal, sözlerine şöyle son verdi, “Seçim zaferimizi elbette coşkuyla ancak hiçbir taşkınlığa mahal vermeden kutlayacağınızdan eminim. Sizleri provoke etmek isteyenler, millet iradesini hazmedemeyenler elbette olacaktır. Onlara sandıktan çıkan sonuca saygı duyun demekten başka hiçbir cümle kurmayacağımıza inanıyorum. Bu seçim sonuçları yeni Türkiye’nin ihya ve inşası için bir büyük fırsattır. Emin olun AK Parti bu fırsatı son 12 yıldır olduğu gibi çok iyi kullanacaktır.”
Başkan Uysal, konuşmasının ardından vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleşen konvoyla birlikte Mahalleleri dolaşarak vatandaşları selamladı. Vatandaşlar, Başkan Uysal’ı coşkulu tezahüratlarla karşılayarak, tebrik etti.
 
Türkiye’de oyunu en çok artıran ilçe Başakşehir oldu

2009 yerel seçimlerine oranla 2014 seçimlerinde Başakşehir’de seçmen sayısı 80 bin arttı. 2014 Yerel seçimlerinde İlçe’de 212.289 vatandaş Belediye Başkanını seçmek için sandık başına gitti.
2009 Yerel seçimlerinde %39 oy oranına sahip olan Başakşehir Belediyesi, 2014 Seçimlerinde oylarını %11 artırarak % 50 ile Türkiye’de oyunu en çok artıran Ak Parti İlçe’si oldu. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35