banner32

Başakşehir MEMEDER 11 yaşında

2007 yılında Başakşehir’de Sivil Toplum Kuruluşu olarak faaliyet göstermeye başlayan Meme Sağlığı Derneği (MEMEDER) 11. Kuruluş yıldönümünü kahvaltı programıyla kutladı.

Başakşehir MEMEDER 11 yaşında
 MEMEDER Onursal Başkanı Prof. Dr. Vahit Özmen, “Kurulduğumuz günden bugüne 10 bin kadına mamaografi yaptık, bunlardan 125’i erken teşhis sayesinde meme kanserine yakalanmadan sağlıklarına kavuştu” dedi.

 

Derneğin Bahçeşehir İSMEK’teki merkezinde gerçekleşen programa MEMEDER’in kurucusu ve Onursal Başkanı Prof. Dr. Vahit Özmen, MEMEDER Yönetim Kurulu Başkanı Ülkü Büyükgönenç, dernek yönetimi, üyeler, kadınlar ve çok sayıda davetli katıldı.

 

‘Erken teşhis hayat kurtarır’

 

Programda konuşan MEMEDER Yönetim Kurulu Başkanı Ülkü Büyükgöneç kendisinin de MEMEDER’de yapılan kontroller sayesinde meme kanserinin kıyısından döndüğünü ve kısa süreli bir tedavinin ardından sağlığına kavuştuğunu belireterek, “MEMEDER’in amacı meme kanseri ve sağlığı konusunda farkındalık oluşturmak. Erken teşhis hayat kurtarır. MEMEDER’de doktor arkadaşlarımız gönüllü çalışmalar gerçekleştiriyorlar. Amacımız daha çok kadına ulaşarak, erken tanı koyabilmek. Başakşehir Belediyesi’ne de bize verdikleri desteklerden dolayı çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

 

“10 bine yakın kadın ücretsiz muayene edildi”

 

MEMEDER Onursal Başkanı Prof. Dr. Vahit Özmen de kurulduktan bu yana 40 yaş üstü 10 bin kadına mamaografi yaptıklarını ve bunlardan 125’inin erken teşhis sayesinde meme kanserine tam yakalanmadan tedavi edildiğini dile getirerek şunları kaydetti, “10 yıldır 10 bine yakın kadın ücretsiz muayene edildi. Meme kanseri Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre yılda 2 milyon kadını etkileyen bir hastalık. Türkiye’de ise bu sayı 25 bin civarında. Meme kanseri farkındalık gerektiren ve çok sık görülen bir hastalık. Derneğimiz sadece Bahçeşehir’e değil, birçok bölgeye hitap ediyor, herkesin maddi-manevi desteklerini bekliyoruz.”

 

Kahvaltı programı, derneğin bugüne kadar yaptığı çalışmaların anlatıldığı sinevizyon sunumunun ardından sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35