banner32

Başakşehir Living Lab'dan eğitime büyük destek

Başakşehir Belediyesi Living Lab, küçük mucitler için Legolab Motorlu ve Basit Makineler, LegolabYenilenebilir Enerji tasarım atölyeleri başlattı.

Başakşehir Living Lab'dan eğitime büyük destek
10-15 yaş grubu öğrencilerin katıldığı Motorlu ve Basit Makineler Legolab tasarım atölyesinde küçük mucitler motorlu ve basit makineler tasarladı. Atölye 20 hafta devam edecek. Atölyeler her cumartesi 09.00-11.000 saatleri arasında Living Lab’da uzman eğitmenler tarafından düzenleniyor.

Küçük mucitler basit makineler tasarlıyor

40 öğrencinin katıldığı Motorlu ve Basit Makineler Legolab’ın ilk hafta eğitimleri velilerin bilgilendirilmesi ile başladı. Atölye kapsamında öğrenciler okullarında matematik ve fen derslerinde öğrendikleri bilgileri legolardan oluşturdukları motorlu ve basit makinalar yaparak uygulamalı olarak pekiştirdiler.

Veli bilgilendirmesinin ardından 40 kişilik grup, küçük takımlara ayrılarak legolardan basit makinalar tasarladı.

'Dokunarak Fiziğin, Matematiğin temellerini öğreniyorlar'

Fizik Öğretmeni Demet Erim ve Matematik Öğretmeni Aytek Uğur Şen koordinatörlüğünde yapılan çalışmanın öğrencilere kazanımlarını ve içeriğini Demet Erim anlattı, "Burada basit ve motorlu makinelerle, enerji setini öğrencilere öğreteceğiz. Okullarında öğrencmiş olduklarını daha görsel ve modelleme bir çalışmayla öğrenme imkanı bulacaklar. Kendi hayal güçlerini gerçekleştirecekler, dokunarak fiziğin ve matematiğin temellerini öğrenecekler. Atölye'de önce çocuklara bir örnek vereceğiz. Yapılmış olan bir makinenin modelini aynen yapmalarını isteyeceğiz. Daha sonra ellerine verdiğimiz deney kağıdına mesela tekerlekleri değiştirdiğinde ne gerçekleştiğini yazmalarını isteyeceğiz. En son aşamada da kendi basit makinesini tasarlamalarını isteyeceğiz. Bu atölyeden aldığımız verileri daha sonra bir makale haline getirerek, Sabancı ve Anadolu Üniversitesi'nde 'eğitimde iyi örnek' olarak anlatacağız."

'Başakşehir'deki bu imkan hiç bir belediyede yok'

Mine Ay (Veli): "İlk defa geliyoruz. Burada hocalarımız anlattı, çok güzel bir çalışma. Çocuklarımızın tv'ye bağımlı olmasını istemiyoruz, o yüzden buraya yönlendiriyoruz. Başakşehir'deki bu imkan hiç bir belediyede yok. Süper bir yer, süper bir hizmet. İnsan olduğunu hissediyorsun."

İpek Öter (Veli): "Daha önce de çocuğumu getirdim, çocuğuma çok faydası oldu. Hocalar çok ilgili. Koşa koşa geldik. Çocuklarımda bir alt yapı oluştu, seve seve geliyorlar."

Atölyeler 20 hafta sürecek

Eğitimlerin ikincisi olan ‘Yenilenebilir Enerji Legolab’ atölyesi ise 19.10.2014, Pazar günü başlayacak. Atölye 10-15 yaş aralığında 40 öğrencilerin katılımı ile gerçekleşecek. Çalışma, yine Living Lab bünyesinde 20 hafta devam edecek.

Legolab atölyelerine katılmak isteyenler Living Lab’ın [email protected] adresinden kayıt yaptırabilecekler. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35