banner25

Başakşehir LIVING LAB Gücüne Güç Katacak

Türkiye’nin ilk inovasyon ve teknoloji merkezi Başakşehir Living Lab, Teknopark İstanbul ile güçlerini birleştirdi. İki teknoloji merkezinin imkanlarının ortak kullanımını sağlayacak işbirliği ile ulusal inovasyon ekosistemine katkıda bulunulması hedefleniyor.

Başakşehir LIVING LAB Gücüne  Güç Katacak

İlklerinin ve enlerin şehri Başakşehir, teknoloji ve inovasyon alanında öncü olmaya devam ediyor. Türkiye’nin ilk inovasyon ve teknoloji merkezi Başakşehir Living Lab, Teknopark İstanbul ile güçlerini birleştirdi. İki merkez arasındaki protokol ile ortak proje üretimi, girişimciler arası bilgi transferi ve alan kullanımı sağlanacak.

Türkiye’de teknoloji yağmuru

Her iki merkez de sağlanabilecek imkanlardan karşılıklı olarak faydalanarak girişimcilikle ilgili ortak faaliyetler düzenleyecek. Teknopark İstanbul ve Başakşehir Living Lab personelleri, stajyerleri, girişimci ekipleri iş geliştirme süreçlerinde akademi-kamu-özel sektör-girişimci etkileşimi konusunda ortak hareket edecek. Aynı zamanda katma değeri yüksek inovasyon ve teknoloji projelerinin ürüne dönüşmesine destek verilerek ulusal inovasyon ekosistemine katkı sunulması hedefleniyor.

Merkezlerdeki imkanlar ortak kullanılabilecek

Yenilikçi fikir sahibi girişimciler, imzalanan protokol sayesinde Başakşehir Living Lab ve Teknopark İstanbul’un laboratuvar, laboratuvar ekipmanları, atölye, kullanıcı deneyim merkezi, test ortamı, atölye ve Kuluçka Merkezi ile Teknoloji Transfer Ofisi (Connectto) mekanizmalarından ve imkânlarından faydalanabilecek.

İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Hüseyin ÇETİNER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35