banner25

Başakşehir Kent Konseyi 6. Olağan Genel Kurulu Yapıldı

Başakşehir Kent Konseyi 6. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Kent Konseyi Genel Başkanlığına, önceki dönem başkanı Zeki Ertürk bir kez daha seçildi.

Başakşehir Kent Konseyi 6. Olağan Genel Kurulu Yapıldı
 Başakşehir Emin Saraç Kültür Merkezi’nde gerçekleştirlen Başakşehir Kent Konseyi 6. Olağan Genel Kuruluna; Başakşehir Kaymakamı Uğur Turan, Kent Konseyi Başkanı Zeki Ertürk, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Ayşe Bostancı, Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Emre Bay, siyasi parti temsilcileri muhtarlar, delegeler ve üye Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan genel kurul divanın oluşturulması ve Kent Konseyi Başkanı Zeki Ertürk’ün açılış konuşması ile devam etti.

Konuşmasında Kent konseyine ruhunu veren gelişmelerin tarihinin 50. yılına girildiğini ifade eden Ertürk, “Neredeyse yarım asırdır sürdürülen Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Programı ve Modeli çerçevesinde yapılan çalışmaların eseriyiz aslında biz. Sürdürülebilir kalkınma modeline baktığımızda içerik, doğal denge, beşeri denge, açlıkla mücadele, yoksullukla mücadele, bebek ölümlerinin azaltılması, sağlık gibi konulara odaklanmakta. Bir yanıyla da bilgi çağındayız. Bilgi toplumuna doğru gidiyoruz. 2030 sürdürülebilir kalkınma hedefleri çerçevesinde faaliyet gösteriyoruz. Bu kalkınma programının hedeflerinin özelliği her vicdan sahibinin kabul edeceği evrensel değerler. Yeni dönemin ilçemize ve insanlığa faydalı olmasını umut ediyorum.” diye konuştu.

“Enerji doğru harcanırsa faydalı olur”

Genel kurulda bir konuşma yapan Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu ise, Kent Konseyi ve yeni dönemle birlikte literatüre yeni kelimelerin girdiğini ve bunların en önemlisinin de şehirlerle ilgili sürdürülebilirlik ve kent gücü kavramı olduğunu kaydetti.

Kent gücü ve sürdürülebilirliğin üretim yapabilen bir sistem olduğunu belirten Başkan Kartoğlu, “Bunu sağlayabilmek için kent gücünü oluşturan grupların, özellikle siyasi partilerin, muhtarların STK’ların, Kent Konseyinin müthiş birliktelikleri gerekiyor. Başakşehirde bu bahsettiğimiz gücü oluşturabileceğini düşündüğümüz muhabbet ortamı kurulmuştur. Enerjiler doğru harcanırsa faydalı olur doğru harcayamazsak enerjimizi boşa harcamış oluruz. Başakşehir’de bu başarıldı. Bunun neticesinde bahsettiğimiz sonuçlar artık teknik verilere de dönüşmeye başladı.” dedi.

Mutluluğun şehri en çok göç edilen ilçe

Başakşehir’in son üç dört yıldır nüfusu en çok artan ilçe olduğunun da altını çizen Kartoğlu, “Bu nüfus artışı çarpık yapılaşma ile değil modern yapılaşma ile oldu. İnsanlar, Başakşehir’e mutluluğun şehri olmasından dolayı geliyor. Bunun pek çok sebebi var. Başta modern kentleşme, kişi başına düşen yeşil alan miktarı ile Avrupa ortalamasının üstüne İstanbul’un iki katına çıkmak, spor merkezleri, bilgievleri, teknoloji merkezleri. Sadece imar olarak değil sosyal olarak da ihtiyaçlarının kaliteli bir şekilde karşılanması ve bunlardan daha önemlisi bu artışın burada olan huzurdan kaynaklandığını düşünüyorum. Bu huzurun devamı için bizim bu birlikteliğimizin devamını diliyorum.” dedi.

Başakşehir Kaymakamı UğurTuran ise konuşmasında, “Vatan, memleket ve gelecek bizden çok şey bekliyor. Haddimizi bilerek birbirimize sokularak yediden yetmiş yediye herkesi kucaklamak bizim vazifemiz. Buraya hizmet etmeye geldik. Hep birlikte STK’larla, Kent Konseyi'yle ilçemize hizmet eden herkese teşekkür ediyorum. Genel kurulun hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu.

Protokol konuşmalarının ardından Başakşehir Kent Konseyi Genel Sekreteri Ömer Özkan tarafından faaliyet raporu okundu. Program, Kent Konseyi Başkanı ve Yönetim Kurulu üyelerinin seçimi ile devam etti. Başakşehir Kent Konseyi 6. Olağan Genel Kurulu’nda oy birliği ile Kent Konseyi Başkanlığına Zeki Ertürk seçildi. Başakşehir Kent Konseyi 6. Olağan Genel Kurulu, Başkan Zeki Ertürk’ün teşekkür konuşması ve kurul üyelerinin hatıra fotoğrafı çekilmesi ile son buldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35