banner25

Başakşehir Kent Konseyi 3. Genel Kurul Toplantısı yapıldı

Başakşehir’le ilgili ortak hedeflere ulaşma doğrultusunda, proje ve etkinlikleri yürütmek için oluşturulan Başakşehir Kent Konseyi 3. Genel Kurul Toplantısı yapıldı.

Başakşehir Kent Konseyi 3. Genel Kurul Toplantısı yapıldı
Başakşehir M. Emin Saraç Kültür Merkezi’nde yapılan toplantıya Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Başakşehir Kaymakamı Kazım Tekin, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Haluk Öztürk ve üyeler katıldı.

‘Kent Konseyi’ne büyük görevler düşüyor’

Yeni başkan ve İcra Kurulunun seçildiği 3. Genel Kurul Toplantısı Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Açılış konuşmasını yapan Başakşehir Kaymakamı Kazım Tekin, “Pazar günü ailenizle geçirmeniz gereken bir Pazar gününü Başakşehir’in sorunlarına sahip çıkmaya, beldemize sahip çıkmaya ayırdığınız için hepinizi tebrik ediyorum. İnşallah bundan sonra bütün kurullarımızla, kuruluşlarımızla, sivil toplum örgütleriyle ilçesine, beldesine sahip çıkan sizin gibi değerli insanlarla Başakşehir’e hizmet edeceğiz. Ben bu toplantının ve akabinde de seçimin hayırlı olmasını diliyorum.”

Toplantıda bir selamlama konuşması yapan Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, “Kent Konseyinin Başkanı olarak karşınızdayım, bu dönem başkanlığı bırakmış olacağım. Kent Konseyi ilçenin sorunlarını, her kesimin iştirak edebileceği bir grup ile temsilcileri ile tartışmak ve ilçe yöneticilerine öneriler sunmaktır. Kent Konseyi uygulama aşamasına gelince genelde siyasi hesaplaşma arenası olarak kullanılıyor. Bu durumda o beldeye katkıdan daha ziyade olumsuz etkileri oluyor. Bu güne kadar inşallah böyle olumsuzlukları Başakşehir’e yaşatmadık, bundan sonrada inşallah yaşatmayız. Konsey bize çok yardımcı oldu, icraatlarımıza yönelik görüşleri almaya çalıştık, buradan. İnşallah bundan sonra ki süreçte Kent Konseyine başlangıçtan bu güne genel sekreterlik yapan Zeki Bey’i başkan olarak görürüz. Bundan 10-20 sene sonra yeni İstanbul dediğimizde İlçemiz gösterilecek, bunun içinde Kent Konseyine çok ihtiyaç var.”

‘Önemli olan Başakşehir için ortak çalışmalar yapabilmek’


Başakşehir Kent Meydanı ile ilgili de bilgiler veren Başkan Uysal, sözlerini şöyle sürdürdü, “Malumunuz yeni kent ve yapılarımız oluşuyor. Meydanın etrafında Kaymakamlık, Emniyet, Başkanlık ve diğer Kamu Binalarımız binamızın yanında Müftülük adına da müstakil konferans salonları olan yeni bir bina yapı yapacağız. Birbiriyle uyumlu binaları olan, güzel bir meydanı olan ilçe olacağız. Farklı partilere, derneklere, düşüncelere sahip olsalar da ilçe adı gündeme geldiği zaman ortak nokta’da buluşan bir Başakşehir ortaya koyarsak işte o zaman 39 ilçe içerisinde en güzel faaliyeti yaptık, en güzel kent konseyini işlettik diyebiliriz.

Kent konsey’i faaliyet raporunun sunulması için kürsüye gelen Zeki Ertürk, yaptığı konuşmada, “Kent konseyi 2006’da orta’ya çıkmış bir mevzuat. Bu ilçe’nin sivil toplum kuruluşları ilçe insanlarına bir nebze katkıda bulunabilirse bunu hayra imkan sağlamış olur. Bu süre zarfında bir takım sosyal projeler yaptık, ama bundan sonra daha yoğun bir program uygulayacağız. Başakşehir kamu yönetimi olarak ilçeye hizmet götürürken bütün sosyal katmanların taleplerini dikkate alacak bir yapıyı dikkate almalılar. Bu arada herhangi bir sosyal kesim bir garba uğramasın unutulmasın köşe’de kalmasın, bizlerde buna olalım.”dedi.

Başakşehir Kent Konseyi’nin yeni Başkanı Zeki Ertürk oldu

Protokol konuşmalarının ardından Kent Konseyi faaliyet raporu, katılımcılara sunuldu. Kent Konseyi Kadın Kolları ise çalışmalar hakkında slaytlı bir sunum gerçekleştirdi. Oylamaya sunulan faaliyet raporu oy birliğiyle kabul edildi. Toplantı başkanlık ve yönetim kurulu önergeleri okunarak yine oy birliğiyle kabul edildi.

3. Genel Kurul Toplantısı’nda Başakşehir Kent Konseyi’nin yeni Başkanı Zeki Ertürk oldu. Toplantı Ertürk’ün teşekkür konuşması ile son buldu.
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Duran Bozkurt
Duran Bozkurt - 9 yıl Önce

Sn. Belediye Başkanımız kimi işaret ettiyse o seçilmiş. Aksi düşünülebilir mi ? Zeki beye ve ekibine başarılar dileriz. Kent konseyine farklı görüşten, farklı konularda çalışmalar yapan dernekleri de kabul ederlerse, onlarla da ortak projeler geliştirirlerse ilçemiz için Başakşehir için daha hayırlı ve daha faydalı olacağını düşünmekteyim.

SIRADAKİ HABER

banner34

banner35