banner32

Başakşehir İzci Kampından coşkulu veda

Başakşehir Belediyesi İzci Kampı 2014 yılı kapanış programı yine coşku dolu anlarla gerçekleşti.

Başakşehir İzci Kampından coşkulu veda
Şamlar Tabiat Parkı’nda gerçekleşen veda programına Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Türkiye İzcilik Federasyonu Başkanı Hasan Dinçer Subaşı, Başakşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Murat Şahin, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Basri Akdemir, Kamp Koordinatörü Taceddin Özcan ve çok sayıda veli katıldı.
 
Doğayla uyum içinde yaşayan ve sorumluluk bilinçleri güçlenmiş nesillerin yetişmesine katkı sağlamak için Başakşehir Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen izcilik kampı final programına İzci velileri de katıldı. Kamp alanını gezen ve çocukları ile birlikte akşam yemeği yiyen veliler kamp ateşinin etrafında oturarak, çocuklarının kapanış için hazırladığı faaliyetleri izledi.
 
“Kamp ateşini Başkan Uysal yaktı”
 
Kapanış programına katılan Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal kamp ateşini yakarak kapanış etkinliklerinin startını verdi.
 
Geçen sene yakılan kamp ateşinin küllerinin yeni yakılan ateşe atılma geleneğini uygulayan izciler, yaktıkları kamp ateşinin etrafında çember oluşturarak marşlar okudu, şarkılar söyledi.
 
Kapanış programında konuşan Türkiye İzcilik Federasyonu Başkanı Hasan Dinçer Subaşı; “Bizler çocuklarımızı yetiştirmek için her türlü fedakarlıkta gönüllü olarak bulunan izci liderleriyiz. İleride burada yetişmiş olan çocuklarımızda inşallah birer lider olacaklar ve her birinin böyle kalabalık izcileri olacak. Özelikle başta kampa gelen izcilere olmak üzere, canlarından bir parça olan evlatlarını güvenerek emanet ettikleri için ailelere çok teşekkür ediyorum. Bu imkanlarıda sunduğu için ayrıca Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’a da teşekkürlerimi arz ediyorum.” dedi.

“İzcilik İnsan Hayatını Disipline Eden Bir Yaşam Biçimi”

Federasyon Başkanı’nın ardından konuşma yapan Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, “Bugün sezonun son kampı. 4 yıl önce açmıştık. Her yıl talep biraz daha artarak devam ediyor. İzcilik insan hayatını disipline eden, disiplinli çalışmayı ve doğayla baş başa yaşamayı öğreten bir yaşam biçimi. Verimli geçen kamp süresince Suriyeli çocuklar olmak üzere birçok öğrenciyi burada misafir ediyoruz. İzcilik Kampı ailelerin çocuklarının her yıl göndermek istediği bir etkinlik haline dönüştü. Çocuklara burada bir günün televizyonsuz, telefonsuz, elektriği olmayan bir evde nasıl geçtiğini fiilen yaşatıyoruz. Bilgisayar başında olmadan da bir hayatın yaşanabildiğini görüyorlar. Çocukların bu yaşta bu tecrübeyi yaşamış olmalarının geleceklerinde mücadele ruhunu kazanmaları adına büyük bir fırsat olduğunu düşünüyoruz. Bizim belediye olarak çocuklara yönelik düzenlediğimiz etkinlikler arasında izcilik en fazla hatıra bırakan bir konu olsa gerek. Katılımınızdan dolayı sizlere çok teşekkür ediyorum. Burada günlerce sizlerden ayrı kalma cesaretini gösteren minik izcilerimize de yürekten teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini sonlandırdı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35