banner32

Başakşehir Hangi Bölgeleri Yatırım İçin Uygun?

Başakşehir İstanbul’un yükselişte olan ilçelerinden bir tanesidir. Özellikle yatırım yapmak isteyenler için çok iyi fırsatlar olduğu bilinmektedir.

Başakşehir Hangi Bölgeleri Yatırım İçin Uygun?
 

Bunun en önemli sebebi ise bölgede yapılan projelerdir. Son yıllarda pek çok mega projenin bölgede yükselmesi nedeniyle nüfusu da giderek artmaktadır. Bu nedenle İstanbul’da yatırım yapmak için Başakşehir satılık dairelere göz atabilirsiniz.

Başakşehir Yatırım Yapmak İçin Uygun Mu?

Başakşehir, yatırım yapmak için uygun olduğunu son yıllarda artan nüfusu ve satılık daire sayıları ile belli etmektedir. Özellikle Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Kanal İstanbul projesi gibi projelerin yapılması, bölgenin değerini çok ciddi miktarda arttırmıştır. Bu nedenle de konut projeleri artmış ve yatırım açısından da iyi bir bölge haline gelmiştir.

Başakşehir’de bu projeler yapılmadan önce çok fazla konut bulunmadığı için, projelerle birlikte yapılan konutların oldukça iyi inşaatlar olduğu da bilinmektedir. Yani eski konutlar yerine en modern şekilde tasarlanmış iyi projelerden Başakşehir satılık dairelerini bulabilirsiniz.

Başakşehir’in yatırım konusunda uygun bir bölge olmasının başka bir açıklaması da bölgede nüfus arttığı için kiralık ev arayan kişilerin sayısının da artmasıdır. Yani bu bölgeden satılık daire alırsanız, çok kolay kiracı bulabilirsiniz.



Başakşehir’in Hangi Bölgelerine Yatırım Yapmalıyım?

Başakşehir’de yatırım yapmak istiyorsanız az önce söz ettiğimiz büyük projelerin çevresi yatırım yapmak için en uygun olan bölgelerdir. Çünkü bu bölgeler sürekli hareketli olmaktadır. Böylece satın alacağınız konutların fiyatları da her zaman yüksek kalacaktır.

Örnek vermek gerekirse Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün yakın tarafları son zamanlarda daha da hareketlenmeye başlamıştır. Bu hareketlenmenin sonucunda da bölgedeki konutların değeri çok ciddi miktarda artmıştır.

Son yıllarda gündemde olan Başakşehir – Kayaşehir tramvay hattı da bölgenin değerini ciddi miktarda arttırmayı sağlamıştır. Yani Başakşehir satılık daire arayışlarınızda durağa yakın olan konut projelerine göz atabilirsiniz. Çünkü her zaman toplu taşıma duraklarına yakın olan konutlar daha değerli olmaktadır. Yatırım açısından da bu fırsatları kaçırmamalısınız.

 Başakşehir Satılık Daire Fiyatları Nasıl?

Son olarak bölgenin fiyatlarından da söz edeceğiz. Eskiden çok değerli bir bölge olmadığı için kiralık ya da satılık dairelerin fiyatları düşük olarak biliniyordu. Fakat güncel olarak projelerin ciddi anlamda artması ile birlikte satılık daire fiyatları da artmıştır. Özellikle bahsettiğimiz projelerin etrafındaki satılık dairelerin fiyatları epey yüksektir.

Fiyatların yüksek olması konum dolayısıyla normaldir. Ayrıca satılık konutların neredeyse tamamı çok yeni ve modern oldukları için de fiyatlarının yüksek olduğu bilinmektedir. Konut arayışlarınızı bu durumları göz önünde bulundurarak yapmalısınız.

Ayrıca Başakşehir sürekli gelişmekte olan bir bölge olduğu için az önce de açıkladığımız gibi alacağınız daireler, belli bir zaman sonra yeni projeler yapıldıkça değerlenecektir. Bu nedenle şu anki fiyatlarından daha yüksek fiyatlara satabileceğinizi ya da kiraya verebileceğinizi unutmamalısınız.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35