banner25

Başakşehir fırınları tam not aldı

Başakşehir Belediyesi ekipleri Ramazan ayı öncesinde fırınlar başta olmak üzere gıda işletmeleri ve imalathanelerini denetledi. Yapılan denetimlerde fırınlar ekiplerden tam not aldı. Başakşehirliler Ramazan ayında da gönül rahatlığıyla ekmeğini, pidesini yiyebilecek.

Başakşehir fırınları tam not aldı
Başakşehir Belediyesi ekipleri vatandaşların sağlıklı ve kaliteli bir hizmet alabilmesi için fırın denetimlerini artırdı. 1200 civarında gıda işletmesinin bulunduğu ilçede, 70 fırında denetimler sürüyor. Başakşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ve Sağlık İşleri ekiplerinin de katıldığı denetimlerde iş yerleri; genel düzen, hijyen, genel temizlik kuralları, alet, ekipman temizliği, kişisel temizlik, depolama ve muhafaza koşulları gibi kriterlerle denetleniyor. Bunun yanında evraklarla ilgili incelemelerde (ruhsat, vergi vb.) yapılıyor. Kontrollerde eksiklik görülen işletmelere gerekli uyarıları yapılarak halkın güvenli ve kaliteli bir hizmet alması sağlanıyor. 

4 senede, 4 bin esnaf eğitimden geçti
 
Başakşehir’de Ramazan ayı öncesinde gıda işletmelerinde denetimler sürerken esnafa da sene boyunca destek sağlanıyor.
 
Başakşehir Belediyesi özellikle gıda işletmelerinin daha sağlıklı ürünler sunabilmesi için esnafı desteklemeye devam ediyor. Belediye, gıda işletmelerinde ücretsiz vektör ilaçlaması yaparken, esnafa da ücretsiz sağlık kontrolleri gerçekleştiriyor ve eğitimler veriyor.
 
4 yılda gıda işletmelerinde çalışan 4 bin esnafa hijyen eğitimi verildi. 1200 gıda işletmesinin hizmet verdiği Başakşehir’de esnafa yönelik çalışmalar sene boyunca belirli periyotlarla devam ediyor.

Öncelik, vatandaşın sağlığı
 
Veteriner Hekim Ataner Bozkurtlar çalışmalarla ilçede hijyen anlamında ciddi ilerleme kaydedildiğini açıkladı.
 
Vatandaşların sağlıklı ürünler tüketebilmesinin en önemli koşulunun esnafın bilinçlendirilmesi olduğunu belirten Veteriner Hekim sözlerini şöyle sürdürdü, “Başakşehirli esnaflarımıza ayrıca yıl sonunda ücretsiz Hijyen Eğitimleri veriliyoruz. Önce ilçe genelinde kontrollerimizi yapıyoruz akabinde de eğitimlerimizi veriyoruz. Böylece biz hem yerinde uygulama yapıyoruz, eksiklerini gösteriyoruz hem de olması gereken öğretmenler tarafından esnaflarımıza eğitimlerde anlatılıyor. 4 yılda eğitimlerimizden 4 bin esnafımız faydalandı. Biz öncelikle vatandaşımızı düşünüyoruz. Bunlar vatandaşımızın sağlığına yapılan yatırımlardır. Denetimlerimizi Ramazan ayı öncesinde bitireceğiz ve vatandaşımız güvenle alışverişini yapabilecek.”
  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35