banner29

Başakşehir fırınları Ramazan’a hazır

Başakşehir Belediyesi yaklaşana Ramazan öncesi ilçe pastane ve fırınlarını denetliyor. İftar sofralarının vazgeçilmez lezzeti pide başta olmak üzere ekmek ve diğer unlu mamullerin sofralara sağlıklı şartlarda ulaşmasını sağlamak maksadıyla yürütülen kapsamlı çalışmalarda, ilçede ki tüm fırın, pastane ve unlu mamul işletmeleri hijyen kontrolünden geçiriliyor.

Başakşehir fırınları Ramazan’a hazır
Başakşehir Belediyesi ekipleri vatandaşların sağlıklı ve kaliteli bir hizmet alabilmesi için yıl boyu devam eden fırın denetimlerini artırdı.
 
Başakşehir Belediyesi Sağlık İşleri, Zabıta Müdürlüğü, Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü ekiplerinin katıldığı denetimlerde iş yerleri;  genel düzen, hijyen, genel temizlik kuralları, alet, ekipman temizliği, kişisel temizlik, depolama ve muhafaza koşulları gibi kriterlerle denetleniyor. Bunun yanında evraklarla ilgili incelemelerde yapılıyor. Kontrollerde eksiklik görülen işletmelere gerekli uyarıları yapılarak halkın hijyenik ortamda, güvenli ve kaliteli bir hizmet alması sağlanıyor. 
 
‘Başakşehir fırınları tam not aldı’

Hijyen denetimlerinde tam not alan fırının sahibi Mehmet Nesip Pamuk hijyen açısından denetimlerin çok faydalı olduğunu belirterek şunları kaydetti, “Yıl boyunca iş yerimizin hijyenik ortamını koruyoruz. Biz ekmek üretiyoruz. Kendi çocuğuma aileme yedirdiğim ekmeği istiyorum ki vatandaşlarda aynı gönül rahatlığı ile yesin.”
 
Sağlık İşleri Müdürlüğü personeli Veteriner Hekimi Zafer Ataner Bozkurtlar denetimlerle ilgili şu bilgileri paylaştı, “İlçemizde her sene tüm fırınlarımızda bu kontrolleri yapıyoruz. Ramazan başlarında denetimlerimiz tamamlanmış olacak. 65 dolayında iş yeri bu denetimlerden geçecek. Denetimlerimizde evrak bilgilerine dikkat ediyoruz. Hijyen ortamına, dolapların ısı derecelerine, unların sağlıklı koşullarda saklanıp saklanmadığı gibi üretim koşullarına dikkat ediyoruz. Denetimlerimizde ilçe fırınlarımız da bir sıkıntıya rastlamak. Vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla Başakşehir’de ki fırınlardan ekmek alabilirler.”
  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35