banner25

Başakşehir Ezgi Konserleri başladı

Başakşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve her ay farklı bir sanatçıyı ilçe sakinleri ile buluşturacak olan ‘Ezgi Konserleri’ sanatçı Eşref Ziya Terzi ile başladı.

Başakşehir Ezgi Konserleri başladı
 Başakşehir Emin Saraç Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konserde Başakşehirliler salonun tamamını doldurdu. Gecenin ev sahipliğini Başakşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Haluk Dikbaş yaptı. Eşref Ziya Terzi konserde etkili yorumuyla seslendirdiği ilahileri ve dini-epik parçaları ile dinleyenleri mest etti.

 

‘Bu parçaların sahibi sizsiniz’


Türkiye’de Protest Müziği’nin şekillenmesinde büyük rol oynamış olan Eşref Ziya Terzi alkışlarla sahne aldığı Başakşehir Ezgi Konserine ‘Ağlama Karanfil’ parçasıyla başladı.

 

Bu eserlerin sahibi biz olmaktan çıktı, bu güne kadar yaptığım ve bundan sonra yapacağım parçaların sahibi sizsiniz, diyen Eşref Ziya Terzi “Benim stüdyo ile tanışmam 1989-1990’lı yıllarda oldu. Müzik çalışmalarıma Bant Tiyatrolarıyla başladım. Daha sevdirmek için koyulan ezgiler vardı. Daha sonra insanlar bu eserleri çok sevdi ve biz bu eserleri 1991’li yıllarda sizlerle buluştuk.”dedi.

 

Sanatçının ilk albümüne de ismini veren ‘Kalksam ve Dirilsem’ parçası ile konsere devam eden Terzi, söz ve bestesi kendisine ait olan ‘Sensiz’, Sevda Dedim’ parçalarını dinleyicileriyle birlikte söyledi.

 

Başakşehir, Eşref Ziya parçalarıyla ısındı


Dinleyicilerin coşkulu alkışları ile eşlik ettiği Eşref Ziya Terzi gecede; ‘Adını Anıyorum’, ‘Vuslatmı Hasretmi’, ‘Şehit Tahtında’, ‘Beyazıt Meydanı’, ‘Olmadı Dost’, ‘Söyle İstanbul’ gibi eski ve yeni parçalarını seslendirdi.

 

Konser sonunda Başakşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Haluk Dikbaş, sanatçıya teşekkür ederek, katılımlarından dolayı çiçek takdim etti.

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35