banner29

Başakşehir'de Sivrisineklere Karşı “Kanal Sisleme” Çalışması

Başakşehir Belediyesi, sivrisinek ve karasinek gibi vektörlerin üremesini engellemek için çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Vektörlerin kış aylarında barınma ve üreme alanları olarak kullandığı kanalizasyon hatları ve rögarlarda kanal sisleme çalışması yapıldı.

Başakşehir'de Sivrisineklere Karşı “Kanal Sisleme” Çalışması

Başakşehir Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, vektör özelliği taşıyan ve insanlara hastalık bulaştırabilen sivrisinek ve karasinek gibi canlılara yönelik ilaçlama çalışmalarını kış aylarında da sürdürüyor. Vektörlerin kış aylarını geçirmek için barındıkları ve üreme kaynakları olarak kullandıkları kanalizasyon hatları, rögarlar, Sağlık Bakanlığı onaylı biyosidal ürünlerle ilaçlandı.

Vektörlerle 12 ay aralıksız mücadele

İlçe genelinde yılın 12 ayı sivrisinekler ile mücadele çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Başakşehir Belediyesi İlaçlama Birim Sorumlusu Eyüp Şaş, “İlkbahar ve yaz aylarında sivrisinek ve lavra ile mücadelesi ve gece ilaçlama uygulaması olarak devam ettiğimiz çalışmalara ek olarak sonbahar ve kış aylarında da kanal sisleme çalışmaları yapıyoruz. Özellikle soğuk ve yağışlı havalarda dışarıya göre çok daha korunaklı olan rögar sistemlerinde saklanan sivrisineklerin sayısının azaltılması ve yaz aylarında ortaya çıkabilecek daha büyük sorunların önlenmesi adına bu çalışmaları devam ettiriyoruz” dedi.

Başakşehirli rahat bir yaz geçirecek

Vatandaşların dumandan rahatsız olmaması için yetkili birim ve kurumlara önceden haber verildiğini belirten Şaş, “Yapılan uygulama esnasında ortaya çıkan dumanın vatandaşlarımızı tedirgin edebileceğini düşünerek İSKİ’yi, gaz dağıtım şirketlerini, mahalle muhtarlıklarını ve site yönetimlerini bilgilendirdik. Sivrisinek ve karasineklere karşı kapsamlı mücadelenin ardından Başakşehirlilerin keyifli ve rahat yaz mevsimi geçirmesi için çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.

Hüseyin ÇETİNER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35