banner29

Başakşehir Camileri ‘Gül’ gibi

Başakşehir Belediyesi yaklaşan Ramazan ayı dolaysıyla ilçe camilerini esans ve gül suyu ile temizliyor. 93 Camide yürütülen çalışma 27 Haziran, Cuma günü tamamlanacak, ibadethaneler mis gibi kokacak.

Başakşehir Camileri ‘Gül’ gibi
Vatandaşların Ramazan ayında, ibadetlerini temiz ve rahat bir ortamda yapabilmeleri amacıyla Başakşehir Belediyesi Destek Hizmetleri,Temizlik İşleri ve Halkla İlişkiler Müdürlüğüne tarafından bir dizi çalışma yapılıyor. Özel ekiplerce yapılan çalışmalarda, önce camilerin içleri fırça darbeli araçlarla derinlemesine silinip süpürülüyor, daha sonra özel aletlerle gülsuyu sıkılarak camilerin güzel kokması sağlanıyor. Temizliğin ve kokunun kalıcılığını sağlamak içinse işlem gülyağı esansı uygulaması ile tamamlanıyor.
 
İbadethaneler Ramazan’a hazır

İlçe genelindeki 93 Camide başlatılan gül suyu uygulaması 24 Haziran, Salı günü başladı.  Hijyenik temizlik malzemeleriyle yapılan temizliğin akabinde uygulanan esans ve gülsuyu uygulamasında 4 araç ve 4 ekip hizmet veriyor.
Ramazan ayı için özel olarak yapılan Gülsuyu uygulaması dışında ilçe genelindeki ibadethanelerin rutin temizliği de devam ediyor.
 
Başakşehir Belediyesi tarafından yürütülen rutin çalışmalarda;  93 Cami, 19 Kuran Kursu ve 2 Cemevi’nin bulunduğu 124 ibadethane belirli periyotlarla yıl boyunca temizleniyor.  6 personel ve 1 aracın görev aldığı temizlik çalışmasında; halılar fırça darbeli kuru sistem araçlarla temizleniyor, sert zeminlerin (fayans, çini, mermer yüzeyler) hijyeni sağlanıyor. Camlar siliniyor, mıntıka temizliği yapılıyor. İbadethanelerin halıları ise ihtiyaç durumuna göre 1-2 kez yıkanıyor. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35