banner25

Başakşehir Cami sohbetleri başladı

Başakşehir Ramazan ayı programları Cami sohbeti ile başladı.

Başakşehir Cami sohbetleri başladı
 Başakşehir Belediyesi’nin Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında düzenlediği Cami sohbetleri her akşam iki farklı camide olmak üzere ilçe mahallelerindeki 50 camide Türkiye’nin önde gelen ilahiyatçı ve din alimlerini Başakşehirlilerle buluşturuyor.

 

 ‘Aynı Safta Buluşalım’ başlığı ile düzenlenen Cami programlarının ilki İlahiyatçı Ömer Dingiloğlu’nun konuk olduğu İmam-ı Azam Camisi’nde gerçekleştirildi.

 

“KADİR GECESİ BİR ÖMRE BEDELDİR”


Teravih öncesi, cami cemaatinin katılımı ile gerçekleşen programda Ömer Döngeloğlu Ramazan’ın önemini anlattı, “Kur’an hakkı batıldan ayırabilelim diye gönderilmiştir. İnsanlara doğru yolu göstersin diye Allah, Kur’an-ı bu mübarek ayda indirmiştir. Allah, bu mübarek aya bir de mücevher saklamıştır o da Kadir Gecesidir. Kadir gecesi yani bu mücevher bir ömre bedeldir. Allah, hatalarımızın kusurlarımızın af edilmesi, günahlarımızın bağışlanması için, O’nun katında yeni dereceler elde edebilmemiz için Ramazan ayının her bir gününe birbirini katlayan bereketleri de ayrıca saklamıştır.”

 

Döngeloğlu, “Peygamberimiz, ‘Mescitlere komşu olanın namazı ancak mescitlerdedir’ buyurmaktadır. Hz. Ali ise Mescitlere komşu olanları şöyle ifade eder, ‘Müezzinin sesini işitenin namazı ancak camide kabul olur’. Bizlerde namazımızı cemaatle kılmaya dikkat etmeliyiz” dedi.

 

“SÜNNET PEYGAMBERİMİZİN YOLUDUR, HAFİFE ALINMAMALIDIR”


Ramazan ayının ayrı feyzleri ve ibadetleri bulunduğunu belirten Ömer Döngeloğlu, “Ramazanın dışında Teravih namazı yoktur. Bu kampanya bu aya aittir. Teravih bir sünnettir. Sünnettir lafını hafife almamak lazım. Günümüzde sünnet denince yapılmasa da olur, gibi algılanıyor, bu yanlıştır. Sünnet, Peygamberimizin yoludur. Sünnet dediğimiz şey yani, Allah’ın bize vahiy ile bir ibadet olarak yazmadığı ancak Peygamberimizin kendi ömründen iyilik olarak yaptığı ibadetler hafife alınmamalıdır” şeklinde konuştu.

 

Döngeloğlu, oruç tutmanın faziletlerini ise şöyle aktardı:

 

“Ramazan bizim cıvatalarımızın sıkıştırıldığı, adeta yıllık bakımımızın yapıldığı aydır. Oruç, kulların Allah’ın karşısında acizliğini, güçsüzlüğünü görmesini sağlayan bir ibadettir.  Ramazan aynı zamanda yardımlaşmanın da ayıdır. Allah bu ayda bine bin verir. Siz ne kadar verirseniz Allah size kat ve kat fazlasını verir. Ramazan’ın sonuna doğru faziletler daha da artar. Ramazan ayının ilk gecesinde verilen mükâfatlar ikinci gecesinde ikiye katlanır. Katlana katlana Kadir gecesine kadar gelir, o gece de bin aydan hayırlı bir gecedir. Ramazan ayı tüm ömrümüzü kurtarabilecek bir aydır, bu nedenle bu mübarek ayı doğru değerlendirmemiz gerekir. Her bir günahın, her bir yanlışın affedilmesi için farklı bir sebep gerek. Sevaplar nasıl çeşit çeşitse günahlar da çeşit çeşittir. Allah katında her günahı sadece namazlarımızın secdesi ile affettiremeyiz. Dişi ağrıyanı başka türlü midesi ağrıyanı başka türlü tedavi edebilirsiniz. Size bazen oruç lazım olur, bazen zekât lazım olur.”

 

Teravih namazı çıkışında cami cemaatine belediye tarafından lokum ve şerbet ikram edildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35