banner25

Başakşehir Bonzai’nin başkenti olmaya aday

Başakşehir’e bağlı birçok semtte mahalle sakinleri, aileler, esnaf ve birçok kamu kurumu Bonzai olarak bilinen uyuşturucunun gençleri ölüme kadar götürdüğünü dile getirerek devlet yetkililerinin olayı el atması istedi

Başakşehir Bonzai’nin başkenti olmaya aday
İstanbul Times gazetesi ve İstanbul Times Tv’nin gündeme getirdiği ‘Bonzai’ denilen uyuşturucuyla ilgili haber yapmaya devam ediyor. İstanbul Times ekibi Bonzai'ye en çok kurban veren Başakşehirİlçesini  gezip farklı kesimlerden görüş alarak, Bonzai’nin yaratmış olduğu etkiyi gün yüzüne çıkardı.  


Başakşehir Times Ha
ber Merkezi /Gökhan Karakurt

Bundan 3/ 4 yıl önce piyasada olmayan bu uyuşturucu madde son zamanlarda ülkemizde ve dünyada hızla yayılmaktadır. Herkez buna yönelmektedir. Çok tehlikeli olan bu uyuşturucu tek seferde bile ölüm riski oluşturabiliyor ve öldürüyor. Örneklerini belki görmüş ve ya duymuşsunuzdur. Tek bir duman bile öldürebilir ölüm riski vardır zamanın en tehlikeli uyuşturucuları arasındadır.

Babanın feryadı;‘’OĞLUMU BONZAİ’DEN KURTARIN’’

 Şahintepede esnaf olan Hüsamettin Atal, oğlunun uyuşturucuya başladığını bilmediğini dile getirerek ‘’ oğlumun hasta olduğunu söyleyip sürekli doktora götüreceğiz diye yakınlarım benden para alıyorlardı. Cerrahpaşa, Çapa gibi büyük hastaneler varken Esenyurt’a hastaneye götürmeleri beni şüphelendiriyordu fakat kimse bana bir şey anlatmıyordu. birgün oğlumun krize girdiğini söylediler ne krizi olduğunu anlamadım ve kimsede bana anlatmıyordur olayla daha çok ilgilenmememi istemiyordu ailem ve yakınlarım. Bir gün 12-13 yaşlarında bir çocuk bana oğlumun uyuşturucu kullandığını söyledi.’’

 Acılı baba Atal, çaresiz olduğunu ne yapacağını bilmediğini belirterek 3 tane çocuğunu lösemide kaybettiğini ancak bu kadar etkilenmediğini vurguladı. Oğlunun tedavisi için bütün imkânları kullandığını söyleyen Atal’’Evde bir hafta boyunca dışarı çıkmasına izin verme dediler bende öyle yaparak bütün ilaçlarını temin etmek için uğraştım. Bana kimse yardımcı olmadı kırmızı reöete olmadığı için herkes benden kaçıyordu. Hastaneye gitmem söylendi ama zaten hastanenin önünde satılıyor uyuşturucu hastaneye girdiğim de içim parçalanıyordu. Gencecik çocuklar yeni gelin olmuş kızlar hep uyuşturucunun pençesinde hastane’nin içinde uyuşturucu kullanılıyor ’’şeklinde konuştu.

Şahintepe. Bayramtepe Emniyetine gittiğini fakat kendisine yardımcı olunmadığını belirten esnaf Atal, satıcıları polise gösterdiğini polislerin müdahale etmediğini ‘biz tutukluyoruz savcılık serbest bırakıyor’  biz karışamıyoruz dediğini iddia etti. Baba Atal’’oğlum uyuşturucu bulmak için gidip telefoncudan benim adıma bin 500 liraya telefon alıp 600 liraya satıyordu. Uyuşturucu satıcıları oğluma zorla senet yaptırıp kapıma dayanıyor ve benden zorla para alıyorlar. Artık dayanacak gücüm kalmadı evdeki küçük çocuklarım korkuyorlar evim de huzur kalmadı’’dedi. Bonzai kullanımının çok yaygınlaştığını dile getiren acılı baba’’oğlumun ceza evine girmesine razıyım yeter ki böyle bir ortamdan kurtulsun. Buradan bütün yetkililere seslenmek istiyorum bize yardım edin bonzai denilen uyuşturucunun cezası dahi yok. Bir an önce etkin mücadele edilip bu sorunun çözülmesi geretiğini’’vurguladı.

 ‘’MAHALLEMİZDE 3 GENÇ UYUŞTURUCUDAN ÖLDÜ’’

  Uyuşturucu kullanımını engellemeye yönelik çalışmalar yapan Güvercintepe mahalle muhtarı İbrahim Dinç, mahallerinde 3 gencin bonzai kullanarak öldüğünü bu yüzden yaptıkları çalışmaları yeterli görmediğini söyledi. Mahallerindeki koşulların çok zor olduğunu dile getiren Dinç, madde satıcılığı mahallemizde ve diğer orta derece geliri olan mahallelerde sektör haline gelmiş bunun sebebi gelirin çok düşük olmasıdır. Polisle ortak istişareler yaptıklarını ve polisin çaresiz olduğunu söyleyen muhtar Dinç,’’polisler suçüstü yakalıyor satıcıları ve kullanıcıları fakat ertesi gün veya aynı gün savcılık serbest bırakıyor. İlçe bazında çözüm üretemediğimiz için Nisan ve mayıs aylarında insan hakları komisyonuna, adalet bakanlığına, Cumhurbaşkanlığına ve Meclise bir yazı yazdım ve temel sorunları dile getirdim. Ortak istişare sonucu bir karar alınarak ortak bir çözümün bulunması gerektiğini istedim’’dedi

  Altınşehir mahalle muhtarı Seyfettin Balki, yaşadıkların bölgenin maddi açıdan yoksul olmasından dolayı gençlerin bonzai denilen uyuşturucuya alıştığını söyledi. Balki gençlerin çoğuda izledikleri dizilerden etkilenerek uyuşturucuya başladığını iddia etti. Başakşehir de esnaf olan İdris Hasar, uyuşturucu kullanımının bu kadar alenen ortada olmasının kendilerini tedirgin ettiğini belirtti. Hasar’’Çocuklarımız dışarıda oyun oynuyor çocukları kandırıp uyuşturucuya alıştırmalarından korkuyoruz. Hırsızlık ve uyuşturucunun cezası çok sert olmalı ki caydırıcı yönü olması gerektiğini’’ belirtti.

 ‘’UYUŞTURUCU KULLANIMIYLA İLGİLİ ETKİN MÜCADELE YÜRÜTÜLMELİ’’

 Kars Merkez, Hacı Veli Araz Köyü dernek başkanı Önder Araz,’’uyuşturucuyla mücadele konusunda birlik olunması gerekir. Dernekler, Emniyet, halk hep birlikte ortak çözüm bulunmalı ve önlem alınmalıdır. Uyuşturucuyla mücadelenin önemli yolarından biride sosyal yaşamın ön olana çıkmasıdır. Burada yaşan çocuklar parklarda oyun salonlarında ya da kendini geliştirecek sosyal ortamlar bulamadığından dolayı kendini uyuşturucunun pençesine atıyor’’gibi ifadelerde bulundu. Şahintepe STK başkanı Sehithan Kırmızı, STK olarak yaklaşık 6 yıldır uyuşturucuyla mücadele ettiklerini dile getirdi. Kırmızı’’son dönemlerde ortaya çıkan bozai denilen uyuşturucu çok tehlikeli ve ilk kullanımdan sonra hemen bağımlılık yaptığını gördük. Bonzai’nin ne olduğu ve nasıl etkilerin olduğu herkese çok iyi anlatılmalıdır ki herkes bilinçli olsun. Uyuşturucuya alışmış olan gençleri dışlamamalı tam tersine sahip çıkarak topluma kazandırmalıyız’’şeklinde konuştu.

  Başakşehir MHP ilçe başkanı Celalettin Aykol ‘’uyuşturucu büyük bir baş belası özellikle o Güvercintepe ve Bayramtepe bölgesinde daha yaygın, zamanla Başakşehir bölgesine de yayılacaktır. Bununla ilgili çalışmalarımız var Emniyetle birlikte hareket edeceğiz. Bölgede ki gençlerle, ailelerle, eğitimciler görüşüp hep birlikte hareket ederek bunun önüne geçmemiz gerekir. Yoksa geleceğimizi karartıyor uyuşturucu denen illet. Devlet burada varlığını gösterip gençliğini koruyup geleceğe hazırlamalıdır. Bu uyuşturucu illetiyle mücadele etmek için bütün toplumun ayrım gözetmeden birlikte mücadele etmesi gerekir’’ gibi ifadelerde bulundu. Başakşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Yılmaz’’okulların açılmasıyla birlikte yeni okulların yapılması ve daha çok öğretmenin atanmasıyla o bölgeleri daha eğitimle hale getirip uyuşturucuya bağımlılığı ortadan kaldırmayı düşünüyoruz’’dedi.

Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35