banner29

Başakşehir Bilgievleri Aşure gününü kutladı

Başakşehir Belediyesi Bilgievleri İslam ümmeti için en faziletli aylardan olan Muharrem ayı ve aşure günü dolayısıyla bir dizi etkinlik gerçekleştirdi.

Başakşehir Bilgievleri Aşure gününü kutladı
 İlçe genelinde faaliyet gösteren 7 Bilgievi’nde ayrı ayrı düzenlenen aşure günü etkinliği Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başladı. Bölge sakinlerinin ve velilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, Muharrem ayının önemi anlatıldı. Etkinlikte ayrıca Muharrem ayının onuncu günü olan ve Hazret-i Âdem'in tevbesinin kabul olması, Hazret-i Nuh'un tufandan kurtulması, Hazret-i Yunus'un balığın karnından çıkması, Hazret-i İbrahim'in ateşte yanmaması, Hazret-i İdris'in canlı olarak göğe çıkarılması, Hazret-i Yakub'un oğlu Hazret-i Yusuf'a kavuşması, Hazret-i Yusuf'un kuyudan çıkması, Hazret-i Eyyüb'ün hastalıktan kurtulması, Hazret-i Musa'nın Kızıldeniz'i geçmesi, Hazret-i İsa'nın doğumu ve ölümden kurtulup, diri olarak göğe çıkarılması gibi önemli olayların gerçekleştiği aşure gününün faziletleri de aktarıldı.


Öğrenciler esnaflara aşure dağıttı

 

Bilgievlerinin aşure günü etkinliğinde öğrenci velilerinin hazırlamış olduğu aşureler Başakşehir esnafı tek tek dolaşılarak dağıtıldı. Esnafla bir süre sohbet eden öğrenciler gün içerisinde 3 bin kişiye aşure dağıttı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35