banner25

Başakşehir Belediyesi’nden Engelleri Kaldıran yandaş Basına Ödül

Başakşehir Belediyesi’nin en büyük katılımcısı ve destekçisi olduğu ‘Engelsiz Yaşam Fuarı (EYAF) İstanbul Fuar Merkezi’nde açıldı.

Başakşehir Belediyesi’nden Engelleri Kaldıran yandaş Basına Ödül

Yandaş medya'ya plaket

Engellilere yönelik hizmetleri ile dört senedir“Engelsiz Hizmet Kalite' ödülü alan Başakşehir Belediyesi, (EYAF)‘ta ‘Engelsiz Haber Ödülleri’ düzenleyerek, kamuoyunu aydınlatıp, engelleri kaldıran habercileri ödüllendirdiğini iddia etmesine rağmen eleştirel haber yapan basını görmezden gelmesi çifte standart olarak değerlendirildi.  Bu plaket dağıtım işinin diğer bir adı da beni eleştirirsen senifuaraile davet etmem ama üç sayıda çıkarsan eğer yandaş isen plaketi kaparsın.


Başakşehir Times Haber Merkezi

MBA Grup Uluslararası Federasyonu tarafından 5.si düzenlenen, Engelsiz Yaşam Fuarı’na Başakşehir Belediyesinin yanı sıra pek çok belediye, dernekler, eğitim kurumları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“Hayatı Paylaşmak için engel yok”

 “Engelsiz Haber Ödül Töreni’nde konuşan Belediye Başkanı Mevlüt Uysal “İlçemiz en fazla basın mensubu yaşayan ilçedir. Belediye olarak engellilere yönelik yapılan haberlerle, toplumun bilinçlendirilmesi amaçlayan habercileri çalışmalarından dolayı ödüllendirmek istedik. Basınımıza ilçemizle ilgili yaptıkları haberler için değil ülke çapında yaptıkları haberlerden dolayı ödül veriyoruz.  Başakşehir Belediyesi olarak ilçemizde sosyal belediyecilik kapsamında engellilerin yaşamlarını kolaylaştırmaya dönük çalışmalar gerçekleştirerek, Başakşehir’i engelliler için de yaşanabilir bir ilçe haline getirmeye çalışıyoruz. “Engelsiz ulaşım”, “Engelsiz Tim” gibi örnek hizmetlerinde hizmet konusunda çıtayı yukarılara taşıyarak pek çok belediyeye örnek oluyoruz.  Hayatı paylaşmak için engel yok dedi.

 "Engelsiz Haber Ödül Töreni’nde tv ve yazılı basının haberleri ile farkındalık oluşturan 55 başarılı isme ödülleri verildi. Basın Mensupları ödüllerini Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın elinden aldı.

Başakşehir Belediyesi standından ziyaretçilerine ilçede engellilere dönük çalışmalarını aktarırken, vatandaşlar kurulan stantta  “ebru” yaptılar.

Fuar herkesi memnun etti

6-9 Aralık 2012 tarihleri arasında devam edecek olan Engelsiz Yaşam Fuarı’nda, engelli vatandaşlara sunulan ve hayatlarını kolaylaştıracak birbirinden değişik proje, hizmet ve ürünlerin sergileniyor.

Bu ürünler arasında sağlık ürünleri, medikal ürünler, iç ve dış mekanlar için merdiven sistemleri, görüntü, ses sistemleri de bulunuyor. Özellikle engelli vatandaşların sinemayı rahat izleyebilmesi için geliştirilen görüntü ve ses sistemleri ziyaretçiler tarafından ilgi gördü.

Katılımcılardan isteyenlerin araçlarla taşındığı Fuarın ziyaretçileri arasında olan Arife Baş, engelli kızına tekerlekli sandalye bakmak için gelmiş. Baş “İlk defa geliyorum, fuar çok güzel. Kızımın hayatını kolaylaştırmak için evde ve dışarıda pek çok ürüne ihtiyaç duyuyoruz. Bu ihtiyaçlarımızı fuar sayesinde toplu olarak bulabiliyoruz” dedi.

Fuarı ziyaret eden Ortopedik engelli Orhan Kaynak “Her sene katılıyorum. Bizim için hazırlanan yeni ürünleri toplu olarak görebileceğimiz bu fuara daha da çok kişi ve firmanın katılmasını temenni ediyorum” dedi.

Fuarda ki stantlarında görme engelliler için teknolojik ürünler sergileyen firma yetkilisi Ayşe Göçer “Fuara her sene katılıyoruz. Standımızda görme engelliler için pek çok ürünler var. Bilgisayardan ekran okuma, ekran büyütme ürünleri, kitap okuma cihazları, erişilebilirlik ürünleri yer alıyor. İlk gün olmasına rağmen çok kalabalık,  fuar her geçen sene tanındıkça daha çok kişiye hizmet veriyor” dedi.

Engelliler için geliştirdiği aracı standında tanıtan Selami Güler “Engelli vatandaşlarımız sosyal bir hayat istiyorlar, engelsiz bir ulaşım istiyorlar. Bu aracı geliştirebilmek için pek çok incelemeler yaptım. Aracımızda kemerler iç gömmeli ve çıkma ihtimali yok. Altı tekerlekli sandalyeyi alabilecek büyüklükte. Bu fuar engellilerin yeni ürünleri toplu olarak görebilecekleri güzel bir platform” dedi.

Kaynak : İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35