banner25

Başakşehir Belediyesinde Neler Oluyor ?

Gazete olarak kısa bir süre önce yaptığımız Güvercintepe’de Kötü Kokular geliyor haberimizden sonra haber ihbar hattımıza sayısız ihbar geldi.En önemli iddia da inşaat işi ile alakalı olmadığı halde Ak Parti listesinde meclis üyesi olduktan sonra aynı anda bir çok inşaat projesinin devam ettiği iddia olunan bir meclis üyesi ile alakalı çok ihbar aldık. İşte detaylar…

Başakşehir Belediyesinde Neler Oluyor ?
Güvercintepe’de neler olmuştu ?

Bazı mimarlık firmalarının kot farkı olmamasına rağmen projelerinden kot farkı aldıkları iddiasından sonra Belediyede bazı birim müdürlerinin görevlerinden alındığı Pazartesi (7 Mart 2016)  günü yapılan Belediye Meclis toplantısında açıklanmıştı.

Başakşehir Times Haber Merkezi 


Hangi meclis üyesi halkın haklarını savunmak yerine kendisine ha bire inşaat işi kovalıyor

Haber ihbar hattımıza gelen en önemli şikayet Ak Parti meclis üyeleri içinde  daha önce inşaat işlerinden anlamayan birisinin  aynı anda birkaç proje birden yaptığı ve bu başarının şaibeler barındırdığını iddia etmişti.Bizler belge olmadan ihbarlarda adı geçen meclis üyesinin ismini açıklamayı doğru bulmadığımız için daha güçlü belge,bilgi ve bulgular elde edene kadar isim yazmayacağız.

Haber kaynaklarımızdan daha somut deliller elde ettikten sonra  İsmini açıklayacağımız meclis üyesinin beyanlarına da tarafsız olarak yer vereceğiz

Kanuni olarak Meclis üyelerinin görev yaptıkları bölgelerde iş yapmasına engel yok.Ancak Ak Parti meclis üyelikleri belirlenirken çok az sayıda inşaat işi ile iştigal eden üye olmasına dikkat ettiği daha önce basına yansıyan haberlerde biliyoruz.  Meclis üyeleri de elbette geçimini temin etmek için uygun buldukları işi yapabilirler. Ancak halkın haklarını savunmak üzere  aldıkları meclis üyesi sıfatlarını halkın yararına kullanacakları yerde bir şekilde meclis üyesi olarak hizmet ettikleri belediye de İmar ve inşaat izni almaları bir çok yönde sakıncalı ve etik değildir.

Şu an ismini açıklamak için yeterli bilgi,belge ve bulgu olmadığı için açıklamayacağımız meclis üyesi ile alakalı Hem belediye başkanı  hem de diğer yetkililerden sorularımıza cevap arıyoruz ?

1-Meclis üyesi olmadan önce inşaat işleri ile alakası olmayan bir kişinin meclis üyesi olduktan sonra aynı anda bir den çok inşaat proje ile gündeme gelmesi sizce etik mi ?

2-Diğer müteahhitlere tanınmayan haklar meclis üyelerine tanınıyor mu ? (İnşaat ruhsat izinlerinin daha erken verilmesi,uygun arsalar için bilgi sızdırılması vs.gibi)

3-Meclis üyesi olduğu belediye sınırları içinde daha önceden yapmadığı müteahhitlik işine girişilmesi sizce ne kadar ettik ?

4-Ak Parti Genel merkez ve İstanbul il Başkanlığının talimatları gereği  meclis üyesi olan kişinin kendi görev yaptığı yerden inşaat işleri ile çok alakalı olmasına özen gösterilmesini istedikleri halde ihbara konu olan meclis üyesinin çekinmeden ve siyasi görevine uygun olmayan şekilde işler yapması karşısında Belediye  başkanı Mevlüt Uysal neler söylemek ister ?

5-Son günlerde özellikle Güvercintepe mahallesinde yaşanan İmar sorunlarından dolayı Harita Mühendisi  ve iki  müdürün görevden el çektirilmesi  ile işler çözülüyor mu ?

6-İmar’dan sorumlu Başkan yardımcısı Bedri Sinan Gül ve imar müdürü görevden alınması gerekmez mi ?

7-Kot farkı olmadığı halde bazı mimarlık firmalarına kot farkı varmış gibi imar verilen yer sayısı nedir ? Belediye içinde buna imza atanlar hakkında suç duyurusunda bulunulmuş mudur ?

Diğer sorularımız baki kalmak kaydı bu sorularımıza cevap verilmesini kamuoyu adına arz ederiz.

Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

YORUM EKLE
YORUMLAR
isimsiz
isimsiz - 8 yıl Önce

Bizler 40 senedir beklerken adam bizim hakkimizi yemis yaziklar olsun

SIRADAKİ HABER

banner34

banner35