banner25

Başakşehir Belediyesi Tiyatro Akademisi başladı

Başakşehir Belediyesi Lise öğrencileri için hayata geçirdiği Tiyatro Akademisi ikinci yılında perdelerini açtı. Lise öğrencilerinin devam edebildiği akademiye bu dönemde ilgi yoğun.

Başakşehir Belediyesi Tiyatro Akademisi başladı
 Başakşehir Emin Saraç Kültür Merkezi’nde devam eden eğitimler haftada iki gün 18.00-20.50 saatleri arasında gerçekleştirilecek. Akademi eğitimi iki dönem sürecek ve otuz iki hafta ders işlenecek.

 

Kapsamlı bir eğitim


Tiyatro Akademisi ikinci yılında katılımcılarına dolu dolu ve kapsamlı bir program sunuyor. Bilgievleri Tiyatro Kulüpleri’nden mezun olduktan sonra da eğitimlerine aralıksız sürdürebilmeleri amacı ile hayata geçirilen akademiye ilgi bu yılda çok büyük. Kız ve erkek öğrenciler için iki ayrı farklı atölyenin oluşturulduğu programda; oyunculuk, doğaçlama, pandomim, beden hareketi, şan, konuşma teknikleri, diksiyon, metin çözümleme gibi dersler yer alıyor.

 

 ‘Amacımız, topluma yön veren bireyler yetiştirmek’


Başakşehir Belediyesi, Tiyatro Akademisi Koordinatörü İlknur Demir, bu dönem için hedeflerini şu şekilde aktardı, “Başakşehir Tiyatro Akademisi alanında uzman akademik kadrosu ile gençlerimize hizmet verecek. Gençlerimizin aldıkları eğitim ile kısa süreli hedefimiz: gençlerimizin ifade güçlerini ve kendine güvenlerinin artırmaları, beden ve dillerini daha iyi kullanmaları, eleştirel tahlil yeteneği kazanmaları, grup çalışmalarının önemini fark etmeleri ve grup içerisinde sorumluluk alma bilincine ulaşmaları, soyut düşüncelerini yaşamların özelinde somutlaştırabilmeleri,  toplumdaki farklılıkları gözlemleyebilmeleri; toplumsal değerler,  nesil farklılaşması, gelecek ve geçmiş gibi kavramlar hakkında fikir sahibi olabilmeleri ve yorum yapabilmeleri amaçlanmaktadır. Ayrıca tiyatro eğitimi alan gençlerimizin sanatın diğer alanlarına da ilgileri artacak, fark ettikleri yetenekleri mesleki seçimlerini ve eğitim hayatlarını pozitif yönde etki sağlayacaktır.  Uzun süreli hedefimiz ise; gençlere düşünme süreçlerini geliştirmek ve geleceğin bireylerine sanat zevki aşılamaktır. Bu bağlamda tiyatro eğitimi ile hem gençlerin bireysel konuşma ve kendini ifade edebilme yeteneklerini geliştirmek hem de onlara tiyatro özelinden sanat ve topluma, medyaya eleştirel bakış açısı kazandırmaktır. Özgüven kazanan bireyler kazandıkları bilgi ve becerilerle kendilerini hem okul hem de diğer ortamlarda daha rahat ifade edebilecekler üyesi oldukları topluluklarda aktif rol oynayabileceklerdir. Bulundukları toplumda yönlendirilen değil yön veren bireyler olacaktır.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35