banner29

Başakşehir Belediyesi'nden 17 Ağustos'a Özel Program

Başakşehir Belediyesi, 17 Ağustos Marmara depreminin yıl dönümünde BAŞAKAY, Kızılay, İBAG, ACİLDER ve Başakşehirliler Derneği üyelerine temel afet eğitimi verdi. Eğitime katılan personel için düzenlenen sertifika töreninde konuşan Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, devam eden çalışmalar ile ilçedeki riskli yapı stokunun birkaç yıl içinde büyük oranda azaltılacağını söyledi.  

Başakşehir Belediyesi'nden 17 Ağustos'a Özel Program

Başakşehir Belediyesi, 17 Ağustos Marmara depreminin 22. yıl dönümünde anlamlı bir etkinliğe imza attı. Kayaşehir Kültür ve Yaşam Parkı’nda gerçekleşen etkinlikte deprem ve afetlerde hayatını kaybeden vatandaşlar için Kuran-ı Kerim okundu. Temel afet eğitimini başarıyla tamamlayan BAŞAKAY, Kızılay, İBAG, ACİLDER ve Başakşehirliler Derneği üyelerine sertifikalarını Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu ve AK Parti İlçe Başkanı Sebahatdin Kayas verdi. Törende ayrıca Manavgat ve çevresindeki yangınlarda söndürme ve soğutma çalışmalarına personele “teşekkür belgesi” takdim edildi.

“Hedefimiz, riskli yapı stokunu %10’a düşürmek”

Programda konuklara hitap eden Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, İstanbul’un deprem gerçeğinden bahsederek, depremle ilgili hazırlık yapılması gerektiğini söyledi. Depreme karşı en etkili tedbirin binaların kaliteli hale getirilmesi gerektiğine işaret eden Başkan Kartoğlu, “Tartışılmayacak tek şey bu. Diğer tedbirler televizyonlarda tartışılır. Toplanma alanlarınız var mı, teçhizatınız var mı, gibi… Yapılarımız depremde bizi sağlam kılacak şekilde yenilenmiş mi? Önemli olan bu. İstanbul’un yapı stoku yüzde seksen kötü ve dayanıksız binaları var maalesef. Ne yapılmalı? Aslında bunu konuşmamız lazım. Başakşehir’imizde yapı stokumuz sadece yüzde 30 kötü. Hedefimiz, inşallah birkaç sene içinde, yapı stokumuzun sıkıntılı olan bölümünü yüzde 10’a düşürmek. Allah’ın izniyle ben bunu başaracağım. Bu konuda ekibime de güveniyorum, ilçemde yaşayan tüm kuruluş ve komşularımıza da güveniyorum. Şu an Başakşehir’de yapı stokunun kötü olduğu yerlerde çalışmalar başladı. Amacımız, hızlıca yapı stokumuzu yenilemek. Yenilenmiş, depreme dayanıklı binalarla vicdanen rahat olalım.” diye konuştu.

“Başakşehir’den güçlü bir ses”

Son zamanlarda meydana gelen afetlerde “sesimi duyan yok mu?” diyenlere Başakşehir’den güçlü bir sesin olduğunu belirten Başkan Kartoğlu, “Gerek lojistik, gerek insan desteğiyle afet bölgelerindeydik. Manavgat’a, Sinop ve Kastamonu’ya temsilcilerimizi gönderdik. Gönüllü olarak çalışmalara katıldılar, yaraların sarılmasına yardımcı oldular. Haklarını helal etsinler. Sadece BAŞAKAY’ımıza değil, Kızılay ve diğer sivil toplum kuruluşlarımıza da teşekkür ediyorum.” dedi.

Programın son bölümünde afetlerde doğru hareket tarzları konusunda bilgilendirilen katılımcılar, Kayaşehir Kültür ve Yaşam Parkı bünyesinden bulunan Deprem Simülasyon Merkezi’nde deprem esnasında nasıl hareket etmeleri gerektiğini deneyimledi.

İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Hüseyin ÇETİNER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35