banner32

Başakşehir Belediyesi izcilik kampı başladı

Bu yıl altıncı kez Başakşehir İzci Grubu tarafından düzenlenen “İzcilik Kampı” 11 Temmuz’da Şamlar Ormanı’nda ilk izci grubunu ağırlamaya başladı.

Başakşehir Belediyesi izcilik kampı başladı
 
Türkiye İzcilik Federasyonu’yla birlikte düzenlenen kamplarda çocuklar izcilikle ilgili temel bilgiler, ilkyardım dersleri, binicilik, tırmanma, okçuluk ve parkur eğitimi dersleri alıyorlar.
 
Her grupla 5 gece 6 gün olarak düzenlenen kamplarda, çocuklar dış dünyadan uzakta kendi kendilerini idame yeteneklerini geliştiriyorlar. Yaz sonuna kadar toplamda 2500 çocuğun misafir edileceği kampta çocuklar hem sosyalleşip, hem de uzman eğitmenler eşliğinde bolca fiziksel eğitime tabi tutuluyorlar.
 
Kardeşlik köprüleri inşa ediliyor
 
Başakşehir İzcilik Grubu yöneticilerinden Taceddin Özcan bu yıl diyabetli çocuklar, zihinsel engelli çocuklar kimsesiz çocuklar, Suriye çadır kenti çocuklarını da kamplarında misafir olarak ağırlayacaklarını belirtirken şunları ekledi: “Biz Başakşehir Belediyesi olarak Türkiye İzcilik Federasyonu ile birlikte çalışıyoruz. Doğudaki çocukları hem İstanbul’u gezdirmek, hem de buradaki kampın faaliyetlerinden yararlandırmak için kampımızda bir hafta misafir ediyoruz. İlerleyen tarihlerde Mardin ve Urfa’dan da kampımıza misafir izcilerimiz gelecekler. Böylelikle buradaki çocuklarımızla, Doğu’daki kardeşleri bir araya geldiğinde çok güzel kardeşlik köprüleri inşa ediliyor”.
 
Başakşehir İzci Grubu kampları 11 Temmuz- 3 Ağustos tarihleri arasında, Şamlar Tabiat Ormanı’nda misafirlerini ağırlamaya devam edecek. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35