banner25

Başakşehir Belediyesi engelli aileleri bilgilendirdi

Başakşehir Belediyesi, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü engellilere yönelik çalışmalarını ve engelli haklarını düzenlenen bir etkinlikte anlattı.

Başakşehir Belediyesi engelli aileleri bilgilendirdi
 Engelli öğrencilere hizmet veren Başakşehir Şamlar Özel Eğitim Uygulama Merkezi’nin talebi doğrultusunda gerçekleşen söyleşi programı kurum binasında gerçekleştirildi. Merkezde eğitim alan engelli öğrencilerin velilerinin katılımı ile gerçekleşen eğitim, Başakşehir Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü Engelliler Şefi Ayhan Bahçeli tarafından verildi. Söyleşi programında kurum öğretmenleri de engelli hakları konusunda kısa bir bilgilendirme gerçekleştirdi.

 

‘Engelliler olarak topluma faydalı insanlarız’


Başakşehir Belediyesi adına konuşan Ayhan Bahçeli engellilerin yaşadığı sosyal sorunların ortak yaşama kültürün doğru anlatılması ile aşılabileceğini vurguladı, “Engelli çocuğunuzla birlikte siz veliler topluma ayna tuttuğunuz için seçilmiş insanlarsınız. Ülkemizde genel olarak engellilerin bir şeyler başaramayacağı, yardıma muhtaç olduğu gibi bir kanı var. Şahsım olarak tüm bu söylemlere maruz kalmış biriyim. Araba kullandığımı görenler, engelli nasıl araba kullanır, dedi.  Evlendim, engelli nasıl evlenir, dediler. Bizler toplumun aynasıyız. Bir vatandaş beni gördüğü zaman ayaklarının kıymetini biliyorsa, bana acımıyorsa ben o toplumun aynasıyım demektir. Engelliler olarak topluma faydalı insanlarız. Engellilere acıyarak mevcut problemleri çözemeyiz. Diğer insanlara engellilerle yaşama kültürünü doğru bir şekilde anlatmak zorundayız.”

 

Bahçeli, Başakşehir Belediyesi’nin ilçe genelinde engellilere yönelik çalışmaları hakkında da bilgiler aktardı, “Başakşehir Belediyesi olarak engelli vatandaşlarımızın evde bakım hizmetini veriyoruz. Yaşlı, bakıma muhtaç ya da engelli olan vatandaşlarımızın temizlik, tamirat, kişisel bakımlarını belirli periyotlarla yapıyoruz. Tekerlekli sandalye kullanan engellilerimiz için 3 tane asansörlü aracımız mevcut. Bu araçlarla engelli vatandaşlarımızı hastane, okul vb. yerlere taşıyoruz. Tekerlekli sandalyelerinin bakım ve onarımı da yine belediyemiz tarafından karşılanıyor.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35