banner25

Başakşehir Belediyesi Denetimde

Başakşehir Belediyesi, Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü son dört yıl içinde ilçe genelinde 7000’e yakın teknik ve hijyenik denetim gerçekleştirdi. 2670 iş yeri ruhsatlandırıldı, ruhsatsız faaliyet gösteren iş yerleri için de yasal işlemler yapıldı.

Başakşehir Belediyesi Denetimde

Ruhsatsız işyeri açma ve çalıştırmanın yasa ve yönetmeliklerle yasaklandığı ülkemizde iş yerlerinin mevzuata uygun davranmalarını sağlamak için yıl içinde rutin kontrolleri yapan Başkşehir Belediyesi, sağlıklı bir toplum ve verimli bir iş hayatı için tüm gücüyle çalışıyor. Bu amaçlarla dört yıl içinde iki defa tüm bölge sokak sokak taranarak iş yerlerinin faaliyet alanlarının ve ruhsat durumlarının tespiti yapıldı.

Başakşehir Times Haber Merkezi 

Yerinde ruhsatlandırma uygulamasını başlatıldı

Başakşehir Belediyesi yenilikçi ve insanı merkeze alan çalışmaları ile ruhsatlandırma işini bir külfet olmaktan çıkardı. Evrakları tamam olan her mükellef kısa bir süre içinde sıra beklemeden başvurusunu yapabilmenin rahatlığını yaşamakta. Bu hizmetini de bir adım öteye taşıyarak, esnafın toplu halde bulunduğu çarşı ve alışveriş merkezlerinde yerinde ruhsatlandırma uygulamasını başlatmıştır. Yönetimlerince evrak eksikleri tamamlanan 12 çarşımızın tüm işlemleri esnaf dükkânından hiç ayrılmadan gerçekleştirildi ve hizmet vatandaşın ayağına götürüldü. Vatandaşlarımız artık hiç bir aracıya gerek duymadan ruhsat işlemlerini kolaylıkla halledebilmektedir.

İş yerlerinin hijyenik ve uygun teknik koşullarda üretim yapmaları için gerekli tedbirleri almakta

Çevre- toplum sağlığını korumak ve iş hayatını düzenlemek için faaliyet gösteren Başakşehir Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü görevi kapsamında ilçemiz sınırları dâhilinde bulunan işyerlerini yönetmelik çerçevesinde ruhsatlandırdı. Ayrıca iş yerlerinin hijyenik ve uygun teknik koşullarda üretim yapmaları için gerekli tedbirlerin alınmasına da öncülük etti.

 İlçe genelinde denetimler devam ediyor

Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü birim faaliyetleri kapsamında ilçe genelinde fırın, okul kantinleri, okul çevrelerinde gıda satışı yapan kamu sağlığı konusunda öncelik verilmesi gereken iş yerleri ile her tür gıda imalatı ve toplu tüketimi yapan işyerlerini rutin olarak denetliyor. Ayrıca güzellik salonları, kuaförler, umuma açık eğlence yerleri, özellikle internet kafeler ve elektronik oyun salonları ile diğer iş kollarında faaliyet gösteren işletmeleri de uzman kadrosu ile takip ediyor. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35