banner25

Başakşehir Belediye Meclis toplantısına kan bulaştı

Başakşehir Belediyesinin Mart ayı 2.birleşimine kan bulaştı. İstanbul Times Gazetesi,Başakşehir Times Gazetesi ve istanbul Times.Tv.nin imtiyaz sahibi sarı basın kartı sahibi gazeteci yazar Hüseyin Çetiner Ramazan Öztürk’ adındaki Mevlüt Uysal’ın fedaisinin yumruklu saldırısına uğradı.

 Bahçeşehir Gölet bölgesinin imara açılacak olması meclise kan ve şiddet bulaştırdı
Başakşehir Belediye Başkanı Av.Mevlüt Uysal, Bahçeşehir’de ikamet eden sakinlerin Gölet bölgesine yeni inşaatların yapılmaması adına Mart ayı Belediye meclisinin 2.birleşimine yoğun ilgi ve alaka göstereceğini bildiğinden dolayı kendi partisine mensup ilçe yöneticilerini,mahalle başkanlarını,gençlik kolları üyelerini erken saatte getirtip izleyici 
koltuklarında oturtmuştu. 

İstanbul Times Haber Merkezi / Özel Haber


Meclisin rutin görüşmeleri bittikten sonra sıra gündemin 6.maddesi olan Gölet bölgesine geldi. Meclis’e başkanlık yapan Belediye başkanı Mevlüt Uysal fırtına koparan maddeye geçilmeden önce yapacakları çalışma ile alakalı meclis üyelerine bilgi verdi. Daha sonra CHP Meclis üyesi Abdülhadi Akmugan yapılacak olan çalışmanın Gölet bölgesini öldüreceğini ifade ederek daha sağlıklı düşünmek için bu maddeyi Nisan ayı meclisine erteleyelim telebine başkan Uysal olumsuz karşılık verdi.

Ne olduysa ondan sonra oldu
İzleyiciler içinde bulunan CHP İlçe başkanı sanayici iş adamı Kazım Özeren ve CHP'nin 30 Mart 2014 belediye başkan adayı Özgür Karabat’a bakarak bizler aday olduk halkımız size değil bize yetki verdi.Siz burada olsaydınız aynısını şu an siz yapacaktınız dedi.

Başkan konuşmasına biz de seçimden önce halkımıza verdiğimiz sözümüzü yerine getirmek için Gölet bölgesinin % 5 ini hasılat paylaşımına göre satacağız dedi. 

İşte başkanın izleyicileri ve meclis üyelerini tahkir edici sözlerinden sonra meclis üyeleri hareketlenerek yerlerinden kalktı. Basın mensuplarının uzağında olan kürsünün ön tarafından bir arbede yaşandı. Güvenlik görevlerinin araya girmesi ile yumruklu kavga çıktı. Orada bulunan basın mensupları böyle bir durumu kaçırmamak için kimisi fotoğraf kimisi de video çekimine başladı.
Çetiner görevini yaparken darba uğradı ve şiddet’e maruz kaldı
Meclis toplantısı kavga ile sona erdiği için Gazeteci Hüseyin Çetiner’de yaşanan kavgayı görüntülerken belediye başkanı Mevlüt Uysal’ın gözüne girmeye çalışan Ramazan Öztürk adındaki şahsın arkadan yumruklu saldırısına uğradı.
Ramazan Öztürk daha önce defalarca Güvercintepe’de amcalarına ait arsalara imar vermeyen Belediye başkanı Mevlüt Uysal alehinde ağza alınmayacak kaba saba laflar söylediğini ifade eden Çetiner,bugün aynı şahsın kendisine verilen bir payeden dolayı başkanın gözüne hoş görünmek adına kendisine adice ve kalleşçe saldırıldığını ifade ederek Mevlüt Uysal ve Ramazan Öztürk aleyhinde suç duyurusunda bulundu.
Hüseyin Çetiner ne dedi ?
Başakşehir henüz ilçe olmadan önce burada kurulan Başakşehir Times Gazetesibize ait. Ayrıca İstanbul geneline yayın yapan İstanbul Times Gazetemiz’deBaşakşehir ilçesinin sorunlarına yakından eğiliyor. Yaptığımız bir çok özgün ve özgür haberden dolayı Belediye başkanı Mevlüt Uysal aleyhimize onlarca dava açtı. 

Bir çok mahkeme belediye başkanı olduysanız eleştiriye de açık olacaksınız diyerek başkanın açtığı davaları red etmesine rağmen bu sefer red olan davalar için TAZMİNAT davaları açtı. 

Ancak ne iş yaptığını bilmediğim Ramazan Öztürk adındaki şahıs hakkımda onlarca dava açan Mevlüt Uysal’ın gözüne girmek için tandığım ama hiçbir husumetimizin olmadığı ve meclis toplantısı öncesi sohbet ettiğimiz Ramazan Öztürk’ün arkadan bana saldırması tek kelime ile adiliktir. Ramazan Öztürk bana saldırırken göremediğim birisinin beni tuttuğunu ifade ettiler.
Darp Raporu aldım.Mevlüt Uysal’ın veya onun  yakınlarından birisinin aramızda hiçbir sorunumuz olmayan malum şahsın beni yumruklaması halinde başkanın gözüne girebileceğini söylediğini düşünmekteyim. 

Şidet ve darba maruz kalırken Fotoğraf makinem, telefonum ve bazı değerleri eşyalarım kırıldı. Maddi ve manevi ciddi kayıplarım var. Belediye’ nin kameralarının 06.03.2015 saat 17 ile 18.30 arasındaki kayıtların güvence altına alınmasını yetkillerden rica ediyorum.
Burada elde edilecek kayıtların incelip  bana salıran Ramazan Öztürk ve beni tutan diğer kişiden şikayetçiyim.
Bu meclisin gergin olacacağını bilen Belediye başkanı Mevlüt Uysal bilerek basın mensuplarının can güvenliğini koruma altına almamıştır
Günlerdir Bahçeşehir Derneği (BADER)ve bir çok STK temsilcisinin GÖLET bölgesinin imar’a açılmaması için yaptığı çalışmalar biliniyor. Belediye meclis toplantısından bir saat önce ciddi bir kalabalık CHP Genel başkan yardımcısı Gürsel Tekin’in de katıldığı basın açıklaması meclis toplantısının  yapıldığı binanın bahçesinde toplantıdan sadece 1 saat önce yapıldı.
Mevlüt Uysal bu kadar gergin  bir ortamda yeterli güvenlik önlemini almayarak meclis üyeleri,basın mensupları ve izleyici sıralarından bulunan halkın can güvenliği tehlikeye atmıştır. 

Arbede anında meclis üyelerinin içine dalan başı bozuk pejmurde giyimli bir zatın kendisini engellemeye çalışan güvenlik görevlilerine “Ben Ak Parti taraftarıyım” diyerek kendisine engel olunmamasını istemeside meclis toplantısının nasıl bir ortamda yapıldığına güzel bir kanıt olsa gerek.
Belediye başkanı Mevlüt Uysal kendi kontrolünde  olan bir mekanda meclis toplantısını haber yapmaya gelen bir basın  mensubu olarak benim can güvenlğimi koruyacak önlemi alamamıştır.

Yada orada o kadar basın mensubu olduğu halde bir çok kişiyi aşıp beni hedef alanRamazan Öztürk’e bilinçli şekilde görev verildiğini düşünüyorum. Ramazan Öztürkadındaki şahsı yılardır tanırım onun kendiliğinden bana saldırmasına anlam veremiyorum.

Bu zat kendisine şu an ki görevi verilmeden önce Başkan Uysal hakkında Güvercintepe mahallesine imar vermediği gerekçesi ile hemen hemen her gün beni arayıp başkan aleyhinde bir çok olumsuz söz sarf ediyordu. Bu kişinin bana kediliğinden yumruklu saldırı yapacağına inanamıyorum dedi.

Çetiner kendisini yalnız bırakmayanlara teşekkür etti

CHP İBB ve Başakşehir Meclis üyesi Abdülhadi Akmugan'a,İlçe belediye meclis üyesi Ayhan Geygel'e, Murat Özkurt'a,Nizamettin Kümeç'e,Cemal Doğan'a,İlçe başkanı Kazım Özeren'e,Özgür Karabat'a,CHP Başakşehir ilçe başkan yardımcısıBağdagül Gülen'e,Aşkın Tuna'ya,Emine Akbulut'a,Gençlik kollarının emektarıKadir Yıldırım'a, Kent Yaşam Gazetesinden Celal Karaali'ye, Değişim GazetesindenErdal Karasansar      başta olmak üzere darbe aldığım andan rapor alıp ifade verene kadar beni yalnız bırakmayan herkese teşekkür ederim. Darbe aldığımı net bir şekilde gören bazı gazeteci arkadaşlarımızın sadece telefon açıp geçmiş olsun demelerini beklediğini ifade eden Çetiner aramadıkları gibi telefonlarını da kapatarak onlarla yol yürünmeyeceğini anladığını ifade etti. Bu olaydan sonra Başakşehir Belediye başkanıMevlüt Uysal'ın ben yaptım oldu tarzı yaklaşımı ile savaşımın daha da şiddetli olacağını ifade etmek isterim.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

YORUM EKLE
YORUMLAR
Abdulhadi Akmugan
Abdulhadi Akmugan - 9 yıl Önce

Sadece resim çekmeye çalışan Gazetecileri hedef göstermek kabul edilemez.Belediye Başkanının tavrı son derece provakatiftir.

ibrahim dinç
ibrahim dinç - 9 yıl Önce

sayın hüseyin çetiner çok geçmiş olsun size yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyırum.
ayrıca size saldıran zatı iyi tanırım başakşehir kent konseyin ilk seçiminde yapılan kaksızlığa karşı yapmış olduğum eleştiri sonrasında size saldıran o kişi beni telefonda arayarak tebrik edip aynen şunu söylemişti. yaptığınız konuşma yerden göğe kadar haklı ağalarım karşımda olduğu için sizi elimi açıp alkışlayamadım ama yüreğimden alkışladım demişti.ben o gün o insanın ellerini kaybettiğini anlamıştım bu günde ise o insanın yüreğini kaybettiğini anlıyorum.ayrıca çok ta görmemek lazım tabiri caizse at sahibine göre kişner diye bi söz var biatçı toplumların başından ağalar sırtlarından kamçı eksik olmazmış der basına uzanan eller kırılsın yolunuz açık olsun

Ahmet Hisar
Ahmet Hisar - 9 yıl Önce

İstanbul Başakşehir Malatyalılar Derneği'nde yönetim kurulu toplantısı içinde Hakkımda Söylenen gazeteci Hüseyin Çetiner'in darp edildiği olayla ilgili "Ahmet hisarın gaZeteci Hüseyin Çetiner'i tuttuğu Ramazan öztürk Ün darp ettiği ettiği söylenmiş."bunu yönetim içinden söyleyen ispat etmezse Dünya'nın en aşağılık,en adi,Şerefsiz ve en Alçak kişisidir.çamur atıp izi Kalsın diye söylenmiş bi söZdür.tekrar soyluyorum bu Söylem en adi ve en aşağılık bi iftiradır.

Site admin:

Ahmet Hisar'a güvenbip inanıyoruz. O ben Hüseyin Çetiner'i tutmadım diyorsa tutmamıştır. O bizim Ahmet abimizdir. Allah razı olsun ki böyle ÇİRKİN ve aşağılık bir olay içinde yer alamamıştır. Başakşehir Belediyesine bugün dilekçe verdik görüntüleri istedik o zaman her şey ortaya çıkacak.Tutan Ahmet Hisar değil. Kim olduğu kayıtlar ile ortaya çıkacaktır...

SIRADAKİ HABER

banner34

banner35