banner32

Başakşehir bayrama hazır

Başakşehir Belediyesi, ilçe genelinde huzur içinde yaşanacak bir Kurban Bayramı için gereken hazırlıkları her yıl olduğu gibi bu yıl da günler öncesinden eksiksiz tamamladı.

Başakşehir bayrama hazır
İstanbul’un en modern kesim alanlarından biri olan Başakşehir ve Bahçeşehir kurban satış ve kesim alanlarında tüm müdürlükleriyle hummalı bir çalışma sürdüren Başakşehir Belediyesi, vatandaşların temiz ve güvenilir ortamda kurban kesebilmesi için yürüttüğü çalışmaları sonlandırarak alanları kurbana hazır hale getirdi.

Tüm birimler seferber oldu
İstanbul’un en modern satış ve kesim alanlarından olan Başakşehir 1.Etap Yürüyüş Yolu yanı ve Bahçeşehir Gölet bölgesinde kurulan kurban satış ve kesim yerlerinde Belediyenin tüm müdürlükleri kapsamlı çalışmalarda bulundu. Temiz bir kesim için Fen İşleri Müdürlüğü tarafından altyapı, yol çalışmaları, kesim ve parçalama üniteleri, kafeterya ve yönetim çadırlarının kurulumu bitirildi. Kesim alanlarında ön kayıt başvuruları Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürlüğü İletişim Merkezi tarafından alındı. Başakşehir için Zabıta Müdürlüğü, Bahçeşehir için Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’ne bildirilen başvurular sonucunda yer tahsisleri yapılan vatandaşlar yine İletişim Merkezi tarafından bilgilendirildi.
 
Zabıta Müdürlüğü, bayramda olumsuz görüntülerin oluşmaması için, kurban süresince gelen kurbanlıkların yerleştirilmesi, hayvan sahiplerinin çadırlara yerleşmesi, evrakların kontrolü, kurban alanı işlemleri ile ilgili görev yaptı. Bayram süresince izin verilen alanların dışında kesim yapanlara Belediye Zabıta ekipleri tarafından müdahale edilecek ve cezai işlem uygulanacak.
 
Kurban satış ve kesim yerine getirilen kurbanlık hayvanların sağlık rapor ve pasaportlarının kontrol ve takibi, satış yerlerinin günlük dezenfeksiyonunu yapan Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri kesim sonrasında kesim yerlerinin dezenfeksiyonu çalışmalarını da gerçekleştirilecek.
 
Destek Hizmetleri Müdürlüğü de vatandaşların daha iyi hizmet alabilmesi için çalışmalarını Kurban Bayramı süresince aralıksız olarak devam ettirecek.

Her şey düşünüldü
İstanbul’un en modern kurban satış ve kesim alanlarından olan iki bölgede de vatandaşların zahmetsizce kurbanlarını alabilmeleri ve hijyenik şartlarda kesimlerini yaptırabilmeleri için uygun bir ortam hazırlandı. 

24 saat güvenlik 
Başakşehir’de, 26 bin m2’lik alanda kurulan tesislerde, satıcıların güvenli bir ortamda kurbanlarını satarak, vatandaşların alışverişlerini yapabilmeleri için alanlar 24 saat güvenlik altına alındı.

Tüm hijyen şartları sağlandı
Temiz ve steril kesim imkanlarıyla Başakşehir Belediyesi, bu bayram da örnek olacak. Kurban Kesim Alanlarına yerleştirilen otomatik galoş makinesiyle ayaklarına galoş giyen vatandaşlar, steril bir ortamda, sırası gelinceye kadar bekleme salonlarında belediyenin ikramlarından faydalanarak kurban kesimlerini yapacak. 

Satıcılar için yemek, yatak ve duş
Kurban Bayramı için uzak bölgelerden gelen satıcılar da unutulmadı. Başakşehir Belediyesi satıcılara güvenlik, otopark, bekleme salonları, yemekhane, mescit ve duş gibi hizmetler sunuyor. Ayrıca Başakşehir’de satış yapılan her çadıra kurulan çeşmelerle hem satıcıların hem de hayvanların temizliği sağlandı.

Profesyonel kurban yakalama ekibi
Başakşehir Belediyesi her bayram yaşanan kaçak kurban manzaralarının önüne geçmek için Sağlık İşleri Müdürlüğü’nde görevli, hayvan yakalamada profesyonel ve deneyimli bir ekip görevlendirdi.  Bayram süresince yaşanabilecek olumsuzluklar göz önüne alınarak oluşturulan kurbanlık hayvan yakalama ekibi, bayram boyunca kaçan hayvanları ilaçlarla sakinleştirerek kimseye zarar vermeden yakalayacak.

İlk gün 1200 kesim yapılacak
126 çadır ve 9 mobil kesim ünitesinin olduğu Başakşehir Kurban kesim alanına Trakya menşe’li 2.400 büyükbaş ve 1000 civarında küçükbaş kurbanlık hayvan getirildi. Bayramın 1.günü Başakşehir kurban kesim alanında mobil kurban kesim ünitelerinde 1.200 kurban kesimi yapılacak.

İletişim Merkezi’nden SMS ile hatırlatma 
Bayram günü vatandaşların kurban kesim sırası beklememeleri için, kurban alımı yapan kişilere belediye tarafından SMS de gönderilerek, kurban kesimlerine randevu saatinde gelmeleri hatırlatılacak. Alanlarda yaşanabilecek herhangi bir olumsuz duruma çözüm sağlamak işin İletişim Merkezi standı sürekli açık olacak. 
Kurban bayramı süresince vatandaşlar, Belediye Çağrı Merkezi’nin 444 0 669 nolu telefonunu arayarak, talep ve şikayetlerini bildirebilecekler. Çağrı Merkezi’ne gelen kurban alanı ile ilgili bildirimler, kurban alanındaki ‘İletişim Merkezi Standı’nda yüz yüze çözülecek. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35