banner32

Başakay Gönüllüsü Gençlere Afet Eğitimi Verildi

Başakşehir Belediyesi, afetlere karşı toplumu bilinçlendirme çalışmalarına aralıksız devam ediyor. 13 Ekim Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Günü kapsamında BAŞAKAY gönüllüsü öğrencilere temel afet eğitimi verildi.

Başakay Gönüllüsü Gençlere Afet Eğitimi Verildi

Başakşehir Belediyesi’nin ilçe sakinlerini afetlere karşı bilinçlendirmek amacıyla kurduğu Başakşehir Arama Kurtarma Afet Yönetimi (BAŞAKAY) tarafından Kayaşehir Kültür ve Yaşam Parkı'nda düzenlenen eğitime 115 lise öğrenci katıldı.

BAŞAKAY Gönüllü Eğitmeni Bekir Göksel, BAŞAKAY gönüllüsü olan Bahçeşehir Atatürk Lisesi öğrencilerine doğal afetler ve afet yönetimi konusunda eğitim verdi. Acil durum planı ve acil durum çantasının yanı sıra afet sırasında, anında ve sonrasında yapılması gerekenler ile tahliye ve toplanma alanları gibi konular detaylarıyla ele alındı.

Eğitim sonunda BAŞAKAY günülüsü öğrencilere temel afet bilinci eğitimi sertifikaları takdim edildi. Öğrenciler, Kayaşehir Kültür ve Yaşam Parkı’nda bulunan Deprem Simülasyon Merkezi’ni de ziyaret ederek 7,4 büyüklüğündeki deprem deneyimleme fırsatı buldu.

KAYNAK:Başakşehir Belediyesi

Hüseyin ÇETİNER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35