banner32

Bakmer’de Yeni Dönem Başladı

Başakşehir Kadın Aktivite Merkezi (Bakmer) yeni döneme meyve günü ile merhaba dedi.

Bakmer’de Yeni Dönem Başladı
 Bakmer’de yeni dönem başladı


Başakşehir Kadın Aktivite Merkezi (Bakmer) yeni döneme meyve günü ile merhaba dedi.

 

Başakşehirli kadınları spordan sanata sağlıktan kültürel etkinliklere kadar pek çok alanda destek sağlayan Bakmer, Eylül dönemine ‘Sporda doğru beslenmenin önemi ve meyve günü’ etkinliği ile başladı. Başakşehirli kadınların yoğun ilgi gösterdiği söyleşiye Başakşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Hatice Gülgönül’de katıldı.

 

Bakmer Eğitmeni, Milli Antrenör Zuhal Özkan’ın sunumu ile gerçekleşen etkinlikte sporda doğru beslenmenin önemi anlatıldı.

 

‘Aç kalırsanız kilo değil kas kaybedersiniz’


Zuhal Özkan, “Bakmer olarak sağlıklı beslenmenin üzerinde çok duruyoruz. Sağlıklı bir yaşam sürdürebilmek için doğru beslenmemiz lazım. Beslenme konusunda doğru bildiğimiz çok yanlışlar var. Türk kültüründe yağlı yiyecekler fazla tüketiliyor. Kilo almalara ile birlikte sağlığımız da bozuluyor. Karbonhidratlar bize tokluk hissi veren gıdalardır. Bunlardan çok alırsanız kilo yapar. Karbonhidratları temiz kullanırsak bize zararı yoktur. Çok fazla tuz tüketmememiz gerekiyor. Günde dört beş tane zeytin tüketimi de tuz ihtiyacını da gidermektedir. Yemeklerimize tuzu piştikten sonra koymalıyız. Yemeğin tadına bakmadan tuz serpiyoruz, bu çok yanlış. Spor yapalım ya da yapmayalım ne yersek oyuz. Herkesin kendine has metabolizma hızı vardır. Bunu bilirsek ona uygun beslenebiliriz. Pişirme yöntemleri de çok önemlidir. Kızartmalar yerine haşlamalar ya da fırınlama yöntemini kullanabiliriz. Vücudumuzdaki hücrelerin yarısı proteinlerden oluşur. Spordan sonra yemek yemeyim deyip aç gezerseniz kilo değil, kas kaybedersiniz” dedi.

 

Başakşehirli kadınların sorularını da yanıtlayan Özkan sözlerine şöyle devam etti, “Spor yaparken beş saatten fazla aç kalmamamız gerekiyor. Açlık hissetmeseniz bile beş saatten sonra meyve yiyin. Yaşam kaliteniz için bol su içmeniz gerekiyor. Her bünyenin su ihtiyacı farklıdır, ona göre su içmemiz gerekiyor. Dışımız gibi iç organlarımızın da yıkanmaya ihtiyacı vardır. İçeceğimiz su oda sıcaklığından biraz daha soğuk olmalıdır. Spordan yarım saat sonra yemek yemiş olmanız gerekiyor. Günde iki üç porsiyon meyve yemeniz gerekiyor. Yanınızda çikolata yerine meyce bulundurun.”

 

‘Ayakta yemek yememeliyiz’


Kişilerin beden yaşı ile vücut yaşı birbirinden farklı olabileceğini vurgulayan Zuhal Özkan, kilo vermiş olmanın sağlık garantisi olmadığını belirtti, “Kilonuz ideal olabilir ama vücudunuzun yağ oranı fazla ise siz zayıfta obez olabilirsiniz. Ayakta yemek yememeliyiz. Yavaş yemek yemeliyiz.  Bir dakika içerisinde on kalori harcayamaz vücut ama bir dakika içerisinde üçyüz kalori kazanabilir. Gazlı içeceklerden uzak durmamalıyız. Maden suyu içmek isterseniz de meyveli yerine sade olanını içmeliyiz.”

 

Söyleşinin sonunda katılımcılara Başakşehir Belediyesi’nin ikramı olan meyveler ikram edildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35