banner25

BAKMER’de tempo yükseliyor

Başakşehir Kadın Aktivite Merkezi (Bakmer)de tempo giderek yükseliyor. İlçe hanımlarını sosyal, fiziksel etkinlik ve programları ile destekleyen BAKMER’de plates ve zumbadan sonra step dersleri de başladı.

BAKMER’de tempo yükseliyor
Başakşehir’de ikamet eden 16-25 yaş aralığındaki bayanların katılabildiği step dersleri akademi mezunu antrenörler eşliğinde veriliyor. Her hafta Cumartesi günleri gerçekleşen dersler tüm taleplerin karşılanabilmesi adına, her grup için iki ay devam ediyor.

Önce step ardından pilates

İlk günlerden itibaren yoğun bir katılımla gerçekleşen programda, katılımcıların daha çok verim alabilmeleri için step derslerinin ardından pilates programı uygulanıyor. İki grup olarak gerçekleşen programda birinci grup saat:11.00 step saat 12.00’de de pilates dersine katılıyor. İkinci grup ise saat 12.00’de step dersine başlıyor, ardından da saat 13.00’de pilates dersine katılıyor.

Alanında uzman antrenörlerin eşliğinde ilçe kadınlarının sağlık bulduğu programı BAKMER Antrenörü Nezide Kıyga şu cümlelerle anlattı, “Grupta yer alan kızlarımızın çoğu üniversite öğrencisi ve derslerden sonra sohbet ettiğimizde hem fiziksel hem psikolojik olarak derslerin çok iyi geldiğini ifade ediyorlar. Step temposu yüksek bir ders olduğu için ilk ders çok yoruldular ama şimdi dersin keyfini almaya başladılar. Pilates derslerinde sırt ağrılarına yoğunlaştık ders çalışırken maalesef dikkat edemiyorlar. Sırt kaslarını güçlendirici, rahatlamaya yönelik hareketlerin yoğunlukta olduğu bir program uyguluyoruz. Programı ikiye böldük önce step ardından pilates yaptırıyoruz.”

‘Step hayatıma hareket kattı’

Step ve Pilates derslerine katılan Başakşehirli hanımlar programdan çok memnun.

Merve Hilal Başak Öğcü (20 Yaşında): “Step hareketli bir ders olduğu için daha fazla enerji harcıyorsun benim için daha faydalı olduğunu düşünüyorum. Dersten çıkınca yorgun ama eğlenmiş hissediyorum. Günlük hayatta çok hareketli biri olmadığım için step hayatıma hareket kattı kendimi enerjik bulmaya başladım.”

Meltem Bal (21 Yaşında): “Step benim için enerjik olmayı ifade ediyor, yoruluyorum fakat kendimi enerjik ve kasları güçlenmiş hissediyorum. Derslere geldikçe duruşumun düzeldiğini fark ediyorum.”

Merve Ülkü Aktaş (19 Yaşında): Sağlıklı olmak için geliyorum. Geldiğim süre içinde bazı problemlerimin çözüldüğünü görüyorum. Hiç spor yapmıyordum şimdi kaslarım güçlenmeye başladı. Spor yapmaya başladığımdan beri hayatımda bir şeyleri düzene soktuğumu fark ettim. Pilates derslerine sırt ağrılarım için katılmayı tercih ettim. Daha dik durduğumu ve sırt ağrılarımın azalmaya başladığını fark ettim.” 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35