banner32

BAKMER’de Sağlıklı Gebelik söyleşisi

Başakşehir Kadın Aktivite Merkezi (BAKMER)’de Kadın Sağlığı ve Sağlıklı Gebelik konulu söyleşi düzenlendi.

BAKMER’de Sağlıklı Gebelik söyleşisi
MedicalPark, Bahçelievler Hastanesi’nin katkıları ile gerçekleşen söyleşide konuşan Kadın Doğum ve Tüp Bebek Hekimi Prof. Dr. Ulun Uluğ Başakşehirli kadınları Kadın Sağlığı ve Sağlıklı Gebelik konularında bilgilendirdi.

Bakmer konferans salonunda gerçekleşen programda Prof. Dr. Ulun Uluğ, gebelikle ilgili şunları kaydetti “Kadın sağlığı deyince aklımıza daha çok anne ve çocuk sağlığı geliyor, hastalarımızın bize en çok sorduğu sorulardan bir tanesi ne zaman gebe kalmalıyım? İlk gebelik yaşı ne zaman olmalıdır? Evlendikten ne kadar sonra hamile kalmalıyım? Gebelik öncesi ne yapmam gerekir gibi sorularla karşılaşabiliyoruz. Gebe kalmayı hayatınızın en müsait olduğu döneminde tercih etmelisiniz. Kendinizle ve yeni doğan bebeğinizle en fazla ilgilenebileceğiniz bir dönemde hamile kalırsanız daha iyi olur. Özellikle çalışan hanımlar için söylüyorum, kariyer peşindeyseniz, yoğun bir çalışma ortamınız varsa o dönemlerde hamile kalmak çok ta mantıklı değil. Aile hayatınızda bazı sorunlar yaşıyorsanız bu dönemlerde de hamileliği önermiyoruz. Sıkıntılı dönemlerdeki hamileliklerde ilerisi için problemler yaşanabiliyor. Hem gebelik sırasında hamileler açısından sıkıntı olabiliyor hem de doğumdan sonra problemler yaşanabiliyor.”

‘40 yaşından sonra gebelik sakıncalıdır’


20’li yaşlarda gebe kalınmasının sakıncalı olduğunu belirten Uluğ zöslerini şöyle sürdürdü, “20 yaşından önceki hamilelikleri pek önermiyoruz. Çünkü 20 yaşından önce kadınların fizyolojisi üretkenlik potansiyeli tam yerine oturmuş değildir. Ayrıca kemik gelişimi vücudun diğer sistemlerinin gelişmesi de 20 yaşı bulmaktadır. 40 yaş üstü kadınlarda da çok istemiyoruz. Hem anne yorulmuştur fakat vücutları yavaş yavaş yaşlanıyor, hem hamile kalmakta zorlanıyorlar hem de hamile kaldıkları zaman bebeklerin problemli olma ihtimali daha fazla artıyor. Bizim en çok korktuğumuz down sendromu dediğimiz hastalıklara yakalanma oranları yükseliyor. Anneyle ilgili sıkıntılarda çoğalıyor, yüksek tansiyon, şeker, erken doğum yapma ihtimali gittikçe çoğalıyor. Bir diğer problemimiz çocukluk döneminde yaptırılması gereken aşılar atlanıyor. Bebeklik sırasında bazı virüsler anneye geçebilir ve bu virüsler bebeği etkilediği zaman sağırlık, körlük, zeka geriliği gibi problemler oluşabiliyor.”
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35