banner32

Bakan Müezzinoğlu; “Artık beyin teri akıtma zamanı”

Sağlık Bakanı Dr.Mehmet Müezzinoğlu İkitelli Organize Sanayi Bölgesi (İOSB) Müteşebbis heyetinin onuruna verdiği kahvaltıya katıldı. Bakan alın teri kutsal ve önemli ama bundan sonra Türkiye’nin artık beyin teri de akıtma vaktinin geldiğini söyledi.

Bakan Müezzinoğlu; “Artık beyin teri akıtma zamanı”
Açılış Konuşması İOSB başkan vekili Tuna’lıdan
 
İOSB başkan vekili Nihat Tunalı Sağlık Bakanı Dr.Mehmet Müezzinoğlu,İstanbul Valisi ve aynı zamanda İOSB başkanı Vasip Şahin,İBB başkan vekili  Ahmet Selamet,Başakşehirkaymakamı Kazım Tekin,Belediye başkanı Av.Mevlüt Uysal,Küçükçekmece Belediyebaşkanı Temel Karadeniz, başta olmak üzere çok sayıda Kooperatif başkanı ve basın mensubunun katıldığı kahvaltılı toplantıdaHükümet,İBB,İlçe belediyelerinin her türlü isteklerinde yanlarında olduğunu vurgulayarak teşekkür etti.

İstanbul Times Haber Merkezi
 
İstanbul Valisi ve İOSB Müteşebbis heyet başkanı Vasip Şahin’de herkese katkıları için teşekkür etti 
 
İstanbul Valisi ve İOSB başkanı Vasip Şahin‘de GAP’tan sonra Türkiye’nin en büyük katma değer oluşturan  oluşumu olan İOSB’ye hükümetin yaptığı katkı ve destekler için teşekkür etti. Vali Şahin sayın Sağlık bakanımız Dr.Mehmet Müezzinoğlu’nu daha çok dinlemek için konuşmasını kısa kesti.
 
Sağlık Bakanı Dr.Mehmet Müezzinoğlu Türkiye artık beyin teri de akıtmak zorunda dedi
 
Ak Parti Hükümeti olarak son 12 yılda ülkenin kalkınması için yaptıkları çalışmaların sonucu olarak artık eski Türkiye’nin olmadığını vurgulayan bakan Müezzinoğlu bizden önce bir Alman ülkemizde hastalandığı zaman anbulans uçak geldiği zaman biz vay be adamların hastası ne kadar değerli der iç geçirdik bizim de şu an uçak ambulansımız var ve bir çok yerdeki hastamızı alabiliyoruz dedi.
 
Bakan,Sandık demokrasisi olmadığı zaman hiçbir şey anlamlı olmaz. Bizim 12 yıllık iktidarımızda ay ışığı,balyoz vs.gibi darbe girişimleri başta olmak üzere % 47 oy alan partimizin kapatılması bir oy ile engellendi. Bütün bu olumsuzluklara rağmen biz ciddi işler yaptık ve ülkemizi en büyük 17.ekonomik güç yaptık.Amacımız 2023’e kadar ilk 10 büyük ekonomi içinde yer almaktır dedi.
 
Bakan bizim genlerimizde kartal olmak var ama 200 yıldır bize dağ tavuğu muamelesi yapmaya çalıştılar.Ülke  olarak artık kendi gücümüzün ve imkanımızın farkındayız. Bakınız daha önce torba yasa ile çözdüğümüz tezyidi bedel sorununu Anayasa mahkemesi bozdu. İnşallah 7 Haziran 2015 seçimlerinde halkımız bize güçlü bir destek verirse yapacağımız yapısal değişikliklerle bir çok sorunu kökünden çözeceğiz dedi.
 
Bakan , Sanayiciler’in sorunlarını da yanıtladı
 
Bir sanayici bizim buralar sanayi bölgesi olduğu halde bize emsal düşük veriliyor ama konutlara daha fazla emsal var. Şu an burada sıkışıp kaldık. Bize İhtisas İOSB 2 yi kurmak için imkan verin üretelim sorusu anlamlıydı.
 
Bir başka sanayici de mülkiyet sorunumuzun önünde engel olan Tezyid’i bedel davaları halen bitmedi. Bu bizim için çok büyük bir sorun dedi.
 
GAP’tan sonra Türkiye’nin en büyük oluşumu olan İOSB’ nin içinde  üniversite sanayici işbirliği ile ciddi bir araştırma ve geliştirme merkezi kurmak için hemen çalışmaya başlamamız gerekir sorusunu sordu.
 
Sağlık Bakanı Dr.Mehmet Müezzinoğlu’nun sorulan sorulara cevap vermesi ile toplantı bitti.
 
Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)
  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35