banner25

Bahçeşehirliler, Bakan Müezzinoğlu ile iftar yaptı

Başakşehir Belediyesi’nin Ramazan etkinlikleri kapsamında düzenlediği sokak iftarlarının ikincisi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun katılımı ile Bahçeşehir Vaditepe’de gerçekleştirildi. Bakan Müezzinoğlu, “Gençlerimizin öz değeri, öz saygısı ve öz güveni olmalıdır. Medeniyetimizin öz değerlerini kendi öz değerlerimizle birleştirebilirsek işte o zaman dünyanın her tarafında başımız dik, alnımız ak olur” dedi.

Bahçeşehirliler, Bakan Müezzinoğlu ile iftar yaptı
 Ev sahipliğini Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın yaptığı sokak iftarına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu’nun yanı sıra Başakşehir Kaymakamı Kazım Tekin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Yılmaz, Başakşehir Belediyesi Başkan Yardımcıları; Hatice Gülgönül, Haluk Dikbaş, Nurettin Ertemel, Murat Şahin, Bedri Sinan Gül ve çok sayıda Bahçeşehirli katıldı.

 

Hava şartları nedeniyle Başakşehir İBB Yavuz Selim Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde gerçekleştirilen iftar programı öncesi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ile birlikte alanı gezerek vatandaşların Ramazan ayını tebrik etti.

 

Dualarla açılan iftarda ev sahibi olarak söz alan Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, “İlçemiz yeni ama Vaditepemiz daha da yeni. Vaditepe’ye yeni taşınan vatandaşlarımıza ilçemize hoş geldiniz, diyorum. Başakşehir Belediyesi olarak ‘Hoş Geldin Komşu’ projemiz kapsamında mahalle sakinlerinin kapılarını çaldık, onlara ‘hoş geldin’ dedik. Ramazan ayında da mahallelerimizde sokak iftarları düzenliyoruz, istiyoruz ki komşularımız bir araya gelsin, birlikte iftar açıp, dostluklarını pekiştirsin. Vaditepe’nin yeni yerleşim olmasının dışında bir diğer özelliği de Sayın Bakanımızın bu mahallede oturuyor olmasıdır. Sayın Bakanımız okul öğrencilerimizle bir araya gelme sözü vermiş, bizde bu birlikteliği iftar programı ile yapalım istedik. Katılımları için Sayın Bakanımıza ve sizlere ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum” dedi.

 

“BAHÇEŞEHİR’DE YENİ ULAŞIM PROJELERİ HAYATA GEÇİYOR”

 

Başkan Uysal, Vaditepe’nin yeni yerleşim olmasından dolayı ulaşımla ilgili sıkıntılarının olduğunu fakat bu sorunların yeni projelerle çözüme kavuşacağını belirterek, “Marmaray projesi ve demiryolu raylı sistemi projeleri ile çalışmalarımız Kanal İstanbul projesinin netleşmesini bekliyor. Başakşehir ve Bahçeşehir İstanbul'un en güzel yeri olacak. Bahçeşehir trafiğini rahatlatacak olan metro projesinin ihalesi yapıldı. Halkalı ‘ya kadar gelen metro Bahçeşehir üzerinden Beylikdüzü'ne kadar uzanacak. İnşallah, 2019 yılında bu proje hayata geçmiş olacak. Mahmutbey gişelerdeki trafik yoğunluğunu azaltmak için mevcut yola alternatif olarak, bulunduğumuz okulun yan tarafından Çatalca’ya oradan da Bahçeşehir’e, Bahçeşehir’den de Hasdal’a ve Levent’e bağlanan bir yol yapılacak. Bu proje bir, bir buçuk yıl içerisinde hayata geçmiş olacak. Bahçeşehir’in yeşil dokusunu daha da artırmak için Gölet projemizi hayata geçiriyoruz. Mevcut 300 dönümlük Gölet alanımız projemizle birlikte ilk aşamada 600 dönüme çıkacak daha sonra da projeyi Hadımköy’e kadar uzatarak Göletimizi 2 bin 600 dönüme çıkartmış olacağız” şeklinde konuştu.

 

Başakşehir Kaymakamı Kazım Tekin, ise yaptığı selamlama konuşmasında katılımcıların Ramazan ayını tebrik ederek, iftar programını düzenleyen Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’a teşekkür etti.

 

“GÖNÜLLERİMİZİ DOYURMAK İÇİN BİRLİKTEYİZ”

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, konuşmasında Başakşehirli komşuları ile birlikte iftar yapmaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, “Bugün burada sadece birlikte iftar açmak, karınlarımızı doyurmak için bir arada değiliz. Ben inanıyorum ki buraya gelen tüm Başakşehirli vatandaşlarımız öncelikle gönüllerini doyurabilmek için buradalar. İslam’ın bize verdiği güzellikleri paylaşabilmek için buradalar. İslam'ın sosyal dayanışma yönü, kardeşlik yönü, komşuluk yönünün en iyi yansıdığı yerler olan sokak iftarında bugün bir aradayız. Rabbim gönüllerimize huzur versin, ailelerimize huzur ve bereket versin, komşuluk ilişkilerimiz de birbirimize güç versin, dayanışma versin” ifadelerini kullandı.

 

“GENÇLERİMİZİN ÖZ DEĞERİ, ÖZ SAYGISI, ÖZ GÜVENİ OLMALIDIR”

 

Bakan Müezzinoğlu, 2016-2017 yılının tamamlanması dolayısıyla karnelerini alan öğrencileri ve aileleri tebrik ederek, sözlerini şöyle sürdürdü, “ Bir İmam Hatip çatısı altındayız. Ben de bir İmam Hatip Lisesi mezunuyum. Bizim okuduğumuz dönem ile şimdiki öğrencilerimizin içinde bulunduğu şartlar çok daha güzel, inşallah yarınlarda daha da iyi olacak. Öğrencilerimizin büyükleri olarak bizler onlara güzel örnek olmak zorundayız.  Gençlerimiz üç ‘öz’ kelimesini unutmamalıdır. Öz değerleriniz olsun, öz saygınız olsun, özgüveniniz olsun. Bir gencin özgüveni varsa hiç tereddüttü olmasın ki başı asla öne eğilmez. Şayet bir insanın öz saygısı varsa mutlaka hayatında başarılı olacaktır. Öz değerler anlamında da bizlerin dini milleti farklı olabilir ama Cenabı Allah bizi insan olarak yatarmıştır. Bu nedenle bizim öz değerlerimiz; dürüstlük olmalı, güvenilirlik olmalı, çalışkanlık olmalıdır.  Biz büyük bir milletin mensubuyuz. Bu büyük medeniyeti tanıyabilmek, yaşayabilmek, anlayabilmek bizim öz değerlerimizin iki ayağı olmalıdır. Medeniyetimizin öz değerlerini kendi öz değerlerimizle birleştirebilirsek işte o zaman dünyanın her tarafında başımız dik, alnımız ak olur.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35