banner25

Bahçeşehir İSMEK 1500 kayıtla açıldı

İstanbul’da açılan 228. Merkez olan Bahçeşehir İsmek, plastik sanatlardan mesleki kurslara kadar zengin bir içerikle hizmet verecek.

Bahçeşehir İSMEK 1500 kayıtla açıldı
Yaygın eğitim ilkeleriyle gerçekleştirilen bir yetişkin eğitimi organizasyonu olarak İstanbul genelinde önemli sosyal hizmetlere imza atan  İSMEK birimlerine bir yenisi daha eklendi. Bugüne dek 1 milyon 394 bin kişinin eğitim aldığı İSMEK merkezlerinin 228.si Bahçeşehir’de hizmete girdi.
 
Plastik sanatlardan meslek kurslarına zengin içerik
 
Plastik Sanatlar, El Sanatları, Teknik ve Sosyal Eğitimler, Bilgisayar Eğitimleri, Arkeoloji ve Sanat Tarihi, Müzik ve Dans Eğitimleri, Dil Eğitimlerine kadar birçok konu ve dalda eğitimlerin verileceği Bahçeşehir İSMEK’de ayrıca Türk-İslam El Sanatları başlığı altında ebru-hat, kaaat’ı, minyatür, persolen dekoratif süsleme, tezhip, mozaik gibi unutulmaya yüz tutmuş sanatları gelecek nesillere taşımak amacıyla eğitimler ücretsiz olarak verilecek.
 
Daha fazla kişiye ulaşma amacıyla gerçekleştirilen uygulama için kayıtlar başladı, yüzyüze yapılan başvurularda İlköğretimi tamamlamış her vatandaş katılabiliyor. İSMEK kısa bir süre açılmasına rağmen kuruma kayıt yaptıranların sayısı 1200’e ulaştı.
 
2012- 2013 eğitim döneminde 181 olan branş sayısını 218’e çıkaran İSMEK’te bu eğitim döneminde toplam 37 branş eklendi. Bu branşlar arasında; bilgisayar destekli proje çizimi (Autocad), dijital fotografçılık, evlilik öncesi eğitim, iş hayatında iletişim, bilinçli hamilelik ve bebek bakımı, internet programcısı gibi çok önemli eğitimler de yer alıyor.  
 
30 yeni branşta kurs açılacak
 
Başakşehir’de 6 kurs merkezinde halen verilen eğitimlerin yanı sıra Bahçeşehir İSMEK’te  13 ana alan altında toplam 30 branşta kurs açılması planlanıyor. Merkezde;  El Sanatları Teknolojisi (Dekoratif Ahşap Süsleme, El Nakışı, Alüminyum Kabartma, Elde Kurdela İşi, Takılar, Tel Kırma), Giyim Üretim Teknolojileri, Ahşap ve Kuyumculuk Teknolojisi, Seramik ve Cam, Yabancı Diller, Sanat ve Tasarım, Kişisel Gelişim, Grafik ve Fotoğraf, Bahçecilik, Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri, Müzik ve Gösteri Sanatları, Bilişim Teknolojileri gibi dallarda eğitim verilmesi planlanıyor.
 
Evinde oturan ve herhangi bir üretimi olmayan ev kadınlarının ekonomiye katılması, gençlerin kendilerini geliştirmeleri ve toplumsal kalkınmanın sağlanmasını amaçlayan İSMEK Merkezleri’nde vatandaşların talepleri doğrultusunda yeni sınıflar da açılacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35