banner32

Bahçeşehir Gölet yürüyüş yolu Kasım'da açılıyor

Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, Bahçeşehir Hizmet Binası önünde sohbet ettiği Bahçeşehirli vatandaşlara Bahçeşehir Gölet’e yapılan yeni yürüyüş yolunun Kasım ayında biteceği müjdesini verdi.

Bahçeşehir Gölet yürüyüş yolu Kasım'da açılıyor
 Ahşap bir köprüyle derenin diğer tarafına bağlanacak yürüyüş yolunun uzunluğu iki kat artarak 1750 m’ye ulaşacak. 

 

Restoranları, oyun parkları, özel kulüp ve çay bahçelerinin yanı sıra İstanbul’un ikinci büyük Arena Sahnesi ile sosyal bir yaşam alanı olarak Başakşehir’in öne çıkan bölgelerinden olan Bahçeşehir Gölet, yeni bir yürüyüş yoluna daha kavuşuyor.

 

Başakşehir Belediyesi, 980 metre uzunluğunda olan yürüyüş yolunu yeni bir çalışmayla yaklaşık iki katına çıkarıyor. Hummalı bir çalışmanın yürütüldüğü projenin Kasım ayına yetiştirilmesi planlanıyor.

 

Dere ıslah çalışması tüm hızıyla sürüyor

 

Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, Bahçeşehir Hizmet Binasında düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı tebrik töreninin ardından bir süre sohbet ettiği vatandaşlara Gölet Bölgesi’nde yürütülen çalışmayı en kısa zamanda bitirmeyi hedeflediklerini söyledi. Kartoğlu, “Yürüyüş yolunu iki katına çıkarıyoruz. Ayrıca devam eden dere ıslah çalışması ve çevre düzenleme çalışmaları tamamlandığında halkımız mutlu oldukları nezih bir ortama daha kavuşmuş olacak” dedi.

 

Gece de yürüyüş yapılabilecek

 

Yürüyüş yolu, taşıyıcısı çelik, kaplaması ahşap olan bir köprü vasıtasıyla derenin diğer tarafına bağlanacak. Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte Bahçeşehir’in nefes alma alanı olan Gölet Bölgesi’ndeki yürüyüş yolunun toplam uzunluğu bin 750 metreye ulaşacak.

 

300 bin metrekarelik alana sahip Bahçeşehir Gölet’te geçen Mart ayında ışıklandırma çalışması yapmış ve aydınlatma sistemi komple yenilenmişti. Alt yapı ve üst yapı sistemler ile toplam 200 adet led direk dikilerek aydınlatma sistemi, daha uygun ve modern bir hale getirilmişti. Yenilenen sistem ile gece de yürüyüş yolunda spor yapılabilecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35