banner25

Bahçeler eğitimli bahçıvanlara emanet

İstanbul’da kapladığı yeşil alan miktarı ile vatandaşların rahat bir nefes aldığı Başakşehir’de yeşil alanların daha bakımlı olması için site ve blok görevlilerine bahçe bakımı ve uygulaması eğitimi verildi.

Bahçeler eğitimli bahçıvanlara emanet
 Kayaşehir Bölgesi’nde sitelerde görevli çalışanları kapsayan eğitimler Başakşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü Peyzaj Mimarları tarafından verildi. TOKİ Mevlana İlköğretim Okulu’ndaki eğitimlere yaklaşık 200 site ve blok görevlisi katıldı.

 

Bahçe bakımı ve uygulama teknikleri eğitimine katılan görevlilere öncelikle toprak ve özellikleri hakkında detaylı bilgiler verildi. Peyzaj Mimarı Nuray Çakar’ın verdiği eğitimde sırasıyla bitki besin kaynakları, gübreleme, bitkilerde hastalıklar ve mücadele yöntemleri, çim yapımı ve teknik özellikleri, budama, fidan dikimi, bitkilerde sulama gibi konular işlendi.

 

Teknik eğitimler sonunda uygulama bölümüne geçen görevliler ağaç dikimi, budama, bahçe bakımıyla ilgili edindikleri teknik bilgileri pratiğe döktü. Eğitimler sonunda tüm katılımcılara “Bahçe Bakımı ve Uygulama Teknikleri” eğitimi aldıklarına dair sertifikalar dağıtıldı.

Eğitimler site yönetimlerinin talepleri doğrultusunda devam edecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35