banner25

“Bağırmayan annelere” sertifika

Bağırmayan Anneler Atölyesi 4 haftalık bir maratonla son buldu. Çocuklarına bağırmamaya niyet ederek derse son veren Başakşehirli anneler de çocuklarda atölyeden mutlu ayrıldılar.

“Bağırmayan annelere” sertifika
 Bağırmayan Anneler Atölyesi’nde rekor bir katılım ile derslere başlayan Başakşehirli anneler dersleri tamamlayarak sertifika almaya hak kazandı. Anneler, çocuklara ayrılan özel oyun alanına atölye boyunca çocuklarını emanet ederek derslere katıldı.

 

Başakşehir Emin Saraç Kültür Merkezi’nde devam eden derslerde Aile Danışmanı ve Yazar Hatice Kübra Tongar’ın eğitmenliğinde başlayan Bağırmayan Anneler Atölyesi’nde, Ben nasıl bir anneyim?, Çocuğumla sevgi dolu bir iletişim kuruyorum, Çocuğumla şiddetsiz bir iletişim kuruyorum ve Çocuk eğitiminde sınırların önemi konuları işlendi.

 

Atölyenin son dersinde çocuk eğitiminde sınırların öneminden bahseden Hatice Kübra Tongar, “ Çocuklar da ceza işe yaramaz çünkü beyin tehdit altındayken ‘kaç ya da savaş mekanizması aktif olur. Anlık sonuç alınmasa da, sonuçlar gerçek ve uzun vadeli değişimleri beraberinde getirmez. Olumlu duygular baskılanır ve olumsuz duygular açığa çıkar. Ebeveynlerimiz maalesef bu konuda hep mazeretler bulur. Biz de ceza aldık, kötü mü oldu ya da birçok uzman ceza vermeyi öneriyor. Annesiyim döverim de severim de gibi bahaneler uyduruluyor” dedi.

 

Ceza yerine vicdan eğitimi


Çocuklarımızı ceza yerine vicdanlarıyla terbiye etmeliyiz diyen Tongar,” Ceza ne kadar doğru değilse sürekli ödüllendirmek de çocuklara zarar verir. Çocuklarımızın yaptıklarını bir ödül karşılığında değil merhamet duygusunu geliştirecek şekilde vermeliyiz. Peki, ödül neden zararlıdır? Çünkü alışkanlığa dönüşme riski taşır. Çocuğu davranışa değil ödüle yöneltir. Çocuğun gerçek problemlerin gerçek nedenini görmesini engeller. Çocuğun risk alma motivasyonunu azaltır” şeklinde konuştu.

 

Program sonunda Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu’nun eşi Kübra Kartoğlu Hatice Kübra Tongar’a çiçek takdim etti. Topluca çekilen hatıra fotoğrafı ile atölye son buldu.

 

Atölyeye katılan vatandaşlar sertifikalarını BAKMER’den alabilecekler.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35