banner32

Avrasya Maratonu’nda çocuklar için koşulacak

Türkiye’nin en spor fuarı Maraton ve Spor Fuarı'nda Başakşehir de yerini aldı.

Avrasya Maratonu’nda çocuklar için koşulacak
 Kıtaları birbirine bağlayacak olan ve yüz binlerce İstanbullunun Asya’dan Avrupa’ya yürüyeceği maraton, bu yıl “Çocuklarımızın geleceği için koşuyoruz” temasıyla düzenlenecek. İBB Başkanı Mevlüt Uysal, “Maratona bu yıl 100 binin üzerinde katılım bekliyoruz” dedi.


Dünyada kıtalararası koşulan ilk yarış olan  Vodafone 39. İstanbul Maratonu'nun basın toplantısı yapıldı. Yenikapı'daki Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi'nde kapılarını açan Maraton ve Spor Fuarı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Spor İstanbul tarafından Vodafone’un isim sponsorluğunda düzenleniyor.

 

Toplantıya İBB Başkanı Mevlüt Uysal'ın yanı sıra Spor İstanbul Genel Müdürü İsmail Özbayraktar, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar ve Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy katıldı.

 

İBB Başkanı Uysal, 1978'de sadece 34 kişiyle gerçekleşen maratonda hafta sonu 100 binin üzerinde katılım beklediklerini vurgulayarak, şunları kaydetti, "Bu sene çocuklar için koşuyoruz. Halkımızı sporla kaynaştırmak için koşacağız. Şehirlerin insanları spordan uzaklaştırmasının sıkıntısını yaşıyoruz. Bu maraton insanların sporla kaynaşması için bir fırsat. Çocuklarımızın daha fazla spor yapması için de ailelerin teşvik edilmesi gerekiyor. Büyükşehir Belediyesi olarak gençlerimizin, çocuklarımızın spor yapması konusunda gayretliyiz. Bu konuda ciddi emek harcadık bundan sonra da harcayacağız. Bu maratona 100 binin üzerinde katılım bekliyoruz. Maratonumuz dünyada iyi bir noktaya geldi ama tam istenen yere gelmek için gayret etmemiz gerekiyor. 1995 yılında Sayın Cumhurbaşkanımız, belediye başkanıyken bu maraton uluslararası tescile kavuştu ve sonra da gelişmeye devam etti. Gelişme devam edecek ve inanıyoruz ki dünyada en fazla tanınan New York Maratonu'nun seviyesine geleceğiz." dedi.

 

“SLOTCAR”a yoğun ilgi

 

Birçok kurumsal ve spor firmasının katıldığı Maraton ve Spor Fuarı’nda Başakşehir Belediyesi’de yerini aldı. Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nün organize ettiği ve Başakşehir’deki spor faaliyetlerini daha geniş kitlelere ulaştırmak adına kurduğu stantta, pedal çevirerek masa başındaki arabaların yarıştığı platform “SLOTCAR” fuar ziyaretçileri tarafından yoğun ilgi gördü. Her yaştan ziyaretçinin kıyasıya yarıştığı oyunda renkli görüntüler ortaya çıktı. Arabalardan inerek daha fazla spor yapmanın ve bisiklet sürmenin önemine vurgu yapan yarışta bir dakikalığına da olsa pedal çevirenler ter döktü.  Fuara katılanları çocukluğuna geri döndüren çivi futbolu da yoğun ilgi gördü.

 

İBB Başkanı Mevlüt Uysal, standı ziyaret etti

 

Basın toplantısı sonrasında fuara katılan stantları gezen İBB Başkanı Mevlüt Uysal, kurucu belediye başkanı olduğu Başakşehir Belediyesi’nin standına uğramadan geçmedi. Stantta Göksel Gümüşdağ ile çivi maçı yapan Uysal, çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

30 bin katılım hedefleniyor

 

1979’dan bugüne kesintisiz olarak her yıl düzenlenen ve kıtalararası koşulan ilk yarış olma özelliğine sahip olan Vodafone İstanbul Maratonu, maraton (42,195 km), 15 kilometre koşusu, 10 kilometre koşusu ve halk koşusu olmak üzere 4 ana kategoride koşulacak. 2012 yılında Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) tarafından “Altın Kategori” unvanına layık görülen ve Avrupa’nın en iyi 11, dünyanın en iyi 22 maratonundan biri olan maratona bu yıl 100 binin üzerinde sporcunun katılması bekleniyor.

 

Fuara katılanlar 9-11 Kasım tarihlerinde Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nde(Yenikapı Miting Alanı) düzenlenecek olan Maraton Fuarı kapsamında sunulacak geç kayıt imkânından yararlanabilecek.

 

12 Kasım Pazar günü, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde Vodafone’un bu yıl 6’ncı kez ismini vereceği maratona yaklaşık 30 bin sporcunun katılması bekleniyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35