banner32

Ata sporu güreşin yıldızlarına ödül yağmuru

Başakşehir Güreş Kulübü Derneği ve Türkiye Güreş Federasyonu’nun düzenlediği ve Başakşehir Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleşen “Ata Sporumuzun Parlayan Yıldızları-2017 Başarı Ödülleri” ödül töreninde onlarca güreşçi ve güreşe gönül vermiş isimler ödüllendirildi.

Ata sporu güreşin yıldızlarına ödül yağmuru
 Başakşehir Emin Saraç Kültür Merkezi’nde gerçekleşen ödül törenine Başakşehir Kaymakamı Kazım Tekin, Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, Başakşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Haluk Dikbaş, Başakşehir Güreş Derneği Başkanı M. Fatih Yıldırım, Türkiye Güreş Federasyonu Başkan Vekili Selahattin Uyan, 2017 Kırkpınar Başpehlivanı İsmail Balaban ve 2016 Kırkpınar Başpehlivanı Recep Kara’nın yanı sıra çok sayıda güreşçi ve aileleri katıldı.

 

Programın açılış konuşmasını yapan Başakşehir Güreş Derneği Başkanı M. Fatih Yıldırım, hiçbir tesis olmadan başladıkları güreş çalışmalarında azim ve çalışma ile başarının geldiğini kaydederek, “Hamdolsun bugün özel antrenman salonu olan bir yapıya ulaştık” dedi.

 

Türkiye Güreş Federasyonu Başkan Vekili Selahattin Uyan, Başakşehir’in güreş ile alakalı altyapı çalışmaları ile öne çıktığını belirterek, desteklerinden dolayı Başakşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

 

Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, güreşçilerin birincilik kazandıkları anda bayrağımızı omuzlarına alarak tur attıklar anı çok keyifle izlediğini belirterek, “Güreşte başarıların artması için güreşçilerimize destek olmaya devam edeceğiz. Antrenman tesisimizden sonra inşallah bir de güreş salonu inşa edeceğiz.” dedi.

 

Başkan Kartoğlu, Olimpiyat Stadyumu etrafında yapılacak olan ve her türlü sporun yapılacağı Olimpiyat Köyü ve Spor Adası’nda ata sporumuz güreşin çok özel yeri olacağını söyledi.

Kaymakam Kazım Tekin, 8 yıl önce ilçe olan Başakşehir’in kısa sürede imarda olduğu gibi sporda da İstanbul’un merkezi haline geldiğini kaydederek güreşçilere başarı diledi.

 

Konuşmaların ardından U23 Dünya Şampiyonasında ve Avrupa Şampiyonasında birinci, ikinci ve üçüncü olan şampiyonlara ödülleri verildi. Ardından yurt içi yarışmalarda derece alan minik ve yıldızlara hediyeleri takdim edildi.

 

Kırkpınar Başpehlivanları’na plaket takdim edildi

 

Kaymakam Tekin 2017 Kırkpınar Başpehlivanı İsmail Balaban’a Başkan Kartoğlu da 2016 Kırkpınar Başpehlivanı Recep Kara’ya plaketlerini takdim etti. Teknik ekinin plaketlerinin takdiminin ardından şampiyonların toplu fotoğraf çekilmesiyle program sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35