banner29

Asuman bizi korkutuyor

RTÜK, Asuman Karause'nin sunduğu Fear Factor'e, 207 bin lira ceza verdi.

Asuman bizi korkutuyor
FOX TV ekranında yayınlanan ''Fear Factor'' adlı yarışma programı için, vatandaşlardan ''Korkuyoruz'' şikayetleri geldi. Sunuculuğunu Asuman Krause'nin yaptığı yarışma nedeniyle, FOX TV'ye 207 bin lira para cezası verildi.

Şikayetler üzerine değerlendirilen programda sunucu Asuman Krause'nin "Korkuların gerçeğe dönüştüğü bir dünyaya hoş geldiniz, izlerken bile ürkeceksiniz'' anonsu yaptığı belirtildi. 8 Kasın 2012 gecesi yayınlanan bölümde, yarışmacıların, yılanların bulunduğu su dolu bir tankın içine atılan erikleri, başlarını suya sokarak bulması istendi. Bir başka sahnede de yarışmacıların yüzüne akrep ve örümcekler konuldu. Fonda da gerilimli ve korkutucu bir müzik ile çığlık efektlerine yer verildi.

Yarışmacıların da korktuğu belirtilen RTÜK raporunda ''Bu etaplarda iğrenen, korkan, ağlayan yarışmacıların yüzlerine yakın çekim yapılarak dehşet etkisinin arttırılması hedeflenmektedir'' denildi. RTÜK üyeleri de programı ''Çocuk ve gençlerin fiziksel, zihinsel veya ahlakî gelişimine zarar verebilecek nitelikte'' buldu ve FOX TV'ye 207 bin 684 lira para cezası verdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35