banner25

Aslanhan, moderne yenik düşen değerleri anlattı

Kişisel gelişim uzmanı, yazar Sıtkı Aslanhan Başakşehir Kültür Sanat söyleşilerine konuk oldu. Başakşehirlilerin yoğun ilgi gösterdiği söyleşide Aslanhan, çocukların eğitimi ve başarılı bireyler yetiştirilmesi hususunda ebeveynlere düşen sorumlulukları anlattı.

Aslanhan, moderne yenik düşen değerleri anlattı
Başakşehir Emin Saraç Kültür Merkezi’nde gerçekleşen söyleşinin ev sahipliğini Başakşehir Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Basri Akdemir yaptı.

Sohbet tadında anlatımı ile katılımcıların beğenisini kazanan Sıtkı Aslanhan ‘Çocuğun Başarısında ailenin rolü’ üst başlığında güncel örneklerle modern zamanlarda yitirdiğimiz değerlere dikkat çekti. Aslanhan, “Bize yaşam ünitesi diye sunulan televizyon aslında bir ölüm ünitesi. Yaşamımız televizyona göre şekilleniyor. Yan yana oturmuş birbirinden habersiz 3-4 saat TV izleyen aileler var. Misafirliklerimiz bile dizilere göre belirleniyor. Mutluluğu yaşamımızın tüm evrelerinde arıyoruz. Eğer çok çalışırsak mutlu oluruz diye gece gündüz çalışıyoruz, geçmişe göre daha fazla para kazanıyoruz, ama mutlu değiliz. Daha büyük ve lüks evlerde oturuyoruz, daha çok çeşit yemek yiyoruz ama yine mutsuzuz. En iyi doktorlar mahallemize kadar geldi, ama geçmişe göre daha fazla hasta oluyoruz. 2013 yılında 258 milyon kutu antibiyotik, 12 milyar kutu ilaç içmişiz. Sağlıksız hormonlu meyveler yiyoruz. Bugün insanların bu kadar sevgisiz, merhametsiz, ahlaksız olmalarının altında birçok şeyin etkisi var. Ama emin olduğum bir şey varsa bu değişimde yediğimiz içtiğimiz şeylerin genlerimiz üzerinde ki olumsuz etkileri olduğudur” dedi.

‘Bu milletin genleri ile oynuyorlar’

Bu milleti yıllardır gıda da kandırıyorlar, diyen Aslanhan sözlerini şöyle sürdürdü “Sağlıklı beslenme uzmanları televizyonlarda halkı yanlış bilgilendiriyor. Onlar bu milletin genleri ile oynayan ajanlardır. Yıllarca bu millete tereyağı yemeyin dediler, koli koli margarin yedirdiler, şimdi çıkmış tereyağı özlü margarin altında ürün pazarlıyorlar. Yıllarca anne sütünü kötülediler, Amerikan mamalarını bize sattılar. Anne sütünü verin diyorlar, ama şimdi hazır hormonlu ürünlerle beslenen anneler de de süt yok, olan sütün de çocuğa faydası yok. Mısır gevreği ile büyüyen obez nesiller yetiştiriyoruz. 2013 yılında ülkemizde satılan cips’in değeri 1.2 milyar dolar. Hainler, satışlar iyi olsun diye Anadolu insanını reklamlarında oynatıyorlar.”

‘Sevgi bir eylemdir’

Sevgi’nin bir eylem olduğunu vurgulayan Sıtkı Aslanhan, “Çocuklarımıza hak ettikleri sevgiyi veremezsek o sevgiyi dışarıda, sosyal medya da arayacaklardır. Sevgi bir eylemdir. Çocuğumuza, eşimize, arkadaşlarımıza onları sevdiğimizi göstermeliyiz. Allah (c.c) bizim 30 gün aç kalmamıza ihtiyacı yok, ama beni seviyorsanız oruç tutun diyor. Seviyorsak eyleme geçmeliyiz. Türkiye’de reklamlarla, dizilerle bilinçaltımızla oynuyorlar.”dedi.

Şimdiki gençliğin kitap okumadığı için başarısız olduğunu belirten Aslanhan, şöyle devam etti, “Akif Safahat’ı 60 bin kelime ile yazmış. Bugün Üniversite profesörleri 500 kelime, Üniversite mezunları 250 kelime, lisede okuyan öğrenciler ise 100 kelime ile konuşuyor. Kitap okumuyoruz. Matematik başarısı için bile Türkçe bilgisi gerekmektedir. İlim bilgisayardan, akıllı telefondan öğrenilmez. Geçmişimizi geleceğimizi bizden çalıyorlar uyanma vakti gelmedi mi sizce de. Bunu yapmak içinde evlerimizden babaanneleri, dedeleri uzaklaştırarak yaptılar. Biz oturmayı, kalkmayı terbiyeyi, namaz kılmayı, adabı bizler büyüklerimizden öğrendik. Şimdi ise bunları öğreneceğimiz büyüklerimiz yok.”

Başakşehirlilerin ilgiyle takip ettiği söyleşi sonunda Başakşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Basri Akdemir, Sıtkı Aslanhan’a katılımlarından dolayı teşekkür ederek, çiçek takdim etti.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35