banner29

Asıl engelli size engel olanlar

Başakşehir belediye başkanı Mevlüt Uysal'ın kendi ilçesindeki engelli insanlarla yakından ilgilenmesi gerekirken dernek başkanı Kerim Yavuz'un dergilerinde başkanı eleştirmesi sonucu piknik için tahsis ettiği araçları iptal etti. Başkan'ın zaten engelli olan bu özel grubu daha da engellemek yerine her türlü desteği vermesi gerekirdi...

Asıl engelli size engel olanlar
HABERİN GALERİSİ
Kerim Yavuz

Kerim Yavuz

Başakşehir Engelliler Derneği Başkanı Kerim Yavuz ve yönetimi Belediye başkanı Mevlüt Uysal’ın bütün engellemelerine rağmen bir çok kişinin tatilde olduğu bir dönemde muhteşem bir piknik yaparak kendilerine engel olmak isteyenlere inat asıl engelli sizsiniz dercesine tüm katılımcıların gönüllerince eğlendikleri muhteşem bir piknik yaptılar.
 
Başakşehir Times Haber Merkezi
 
Bir dönem Ak Parti Başakşehir engelliler komisyon başkanlığı da yapan BAŞEDER başkanı Kerim Yavuz 29 Mart 2009 seçimlerinden bu yana Belediye başkanı Mevlüt Uysal’ın başarısı için çalıştı.
 
Kısa bir süre önce yayınlanan derneğin dergisinde Başkan Mevlüt Uysal ve engelliler masasının başına getirdiği kişileri sert bir dille eleştiren Kerim Yavuz bu özgür düşüncesinin bedelini piknik günü kendisine tahsis edilen engelli ve diğer ulaşım araçlarının iptal edilmesi ile ödedi.
 
Engelli insanları piknik alanına taşımak için Şişli ve Zeytinburnu belediyesinden fiziki engelli aracı talep eden derneğe olumlu cevap Zeytinburnu belediyesinden geldi.
 
BAŞEDER başkanı Kerim Yavuz Başakşehir belediyesinin son anda iptal etiği engelli aracından dolayı ciddi bir sıkıntı yaşayacakları bir anda Zeytinburnu Belediyesinin sıkıntılarını giderdiğini söyledi. Yavuz zor günlerinde kendilerine destek olan Zeytinburnu belediye başkanı Murat Aydın’a yardımcısı Gökhan Kasap’a ve Sosyal işler müdürü Sami Ünlü’ye teşekkür etti.
 
Gazetemizin imtiyaz sahibi Hüseyin Çetiner’in de katıldığı BAŞEDER pikniğinde ilginç yarışmalar ve oyunlar yapıldı. Bir engelli’nin ödülünü veren Çetiner etkinliğin ilerleyen bölümlerinde de juri üyeleri içinde yer aldı.
 
Hüseyin Çetiner yaptığı kısa konuşma da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın engelli vatandaşlarımızın önündeki engelleri kaldırmak için yerel yöneticilere verdiği talimatların aksine hareket eden bazı yöneticilerin sergiledikleri tutumu şiddetle kınadığını belirtti.

Kerim Yavuz’un bir yazısında engelliler için daha sağlıklı çalışmaları adına yaptığı olumlu eleştiriye tahammül edemeyen Başakşehir Belediye başkanı Mevlüt Uysal’ın son anda kendi ilçesinde ki engelli derneğine tahsis edilen araçları iptal edip engellilere ciddi bir engel çıkardığı için kendisini buradan başbakan’a şikayet ediyorum dedi.
 
Çetiner konuşmasını keşke belediye başkanı Uysal, Kerim Yavuz’un eleştirisine  rağmen araçları iptal etmeyip pikniğe de katılarak Yavuz’un yazısında gündeme getirdiği eleştirilere tüm engellilerinhuzurunda cevap verseydi daha şık ve doğru bir iş yapmış olurdu dedi.
 
Piknikte yumurta yarışı,şarkı yarışı başta olmak üzere bir çok dalda engellilerin gönüllerince eğlendikleri aktiviteler yapıldı. Ak Parti Başakşehir kurucu ilçe başkan yardımcısı İbrahim Akbulut başta olmak üzere çok sayıda kişinin engelli vatandaşlarımızı yalnız bırakmaması dernek başkanını memnun etti.
 
Kaynak : İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)
  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35